Wat zijn nou de leukste restaurants van Haarlem? Er is zoveel keus dat het soms lastig kiezen is. Wij hebben onze 12 favoriete restaurants op een rijtje voor je gezet!

Fishbar Monk
Aan de Turfmarkt zit dit heerlijke visrestaurant, Fishbar Monk. Ze hebben vele soorten vis, zelfs vis die je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gegeten. Zoals scheermessen en pasta kokkels. En als kers op de taart hebben ze ook nog eens een heerlijke oesterbar!
Turfmarkt 20, Lees meer >
Reserveer hier je tafel


Fishbar Monk

Fortuyn
Dit stoere café restaurant aan de Grote Markt is altijd een goed idee. Je kan hier niet alleen heerlijk op het terras zitten, lunchen of gewoon een kopje koffie met de heerlijke Fortuyn appeltaart eten. ’s Avonds kan je ook genieten van lekker eten uit de Josper grill oven, een Spaanse authentieke oven die maar op een paar plekken in Nederland te vinden is!
Grote Markt 23, Lees meer >
Reserveer hier je tafel


Fortuyn

Table24
Bij Table24 staat shared dining centraal, en laten wij daar nou ontzettend fan van zijn! Met de internationale keuken is er voor ieder wat wils. Alles wordt met aandacht en liefde gemaakt en dat proef en zie je meteen.
Oude Groenmarkt 24,Lees meer >
Reserveer hier je tafel

Samabe
Het Indonesische restaurant Samabe ziet er niet alleen prachtig uit van binnen, het eten is er ook nog eens ontzettend lekker en de plek super! Naast de verschillende rijsttafels hebben ze ook losse hoofdgerechten zoals stoofgerechten van rund, lam of vis.
Korte Veerstraat 1, Lees meer >
Reserveer hier je tafel


Samabe

Café Colette
De Franse bistro op de Oude Groenmarkt met heerlijke steak tartare, uiensoep, escargots, oesters en ga zo maar door. Ze hebben zelfs piepkuiken van het spit wat 24 uur gepekeld wordt en uren in de marinade ligt. Bij Colette is het altijd gezellig.
Oude Groenmarkt 22, Lees meer >
Reserveer hier je tafel


Colette

Brick
Een klein restaurant in de Vijfhoek met elke 3 maanden een nieuw menu! De keuken is Frans georiënteerd met een twist. En in de zomer hebben ze ook nog eens een heerlijk dakterras waar je kan zitten.
Breestraat 24-26, Lees meer >
Reserveer hier je tafel

Morris
Aan het Spaarne vind je restaurant Morris. Uitgebreid tafelen met een goed stuk vlees of een hele vis van de grill met een tafel vol heerlijke sides. Bij Morris willen ze vooral terug naar de basis, maar is de kwaliteit erg belangrijk.
Spaarne 36, Lees meer >
Reserveer hier je tafel

Diga
Een next level Italiaans restaurant met vele bijzondere gerechten. En alsof dat niet genoeg is hebben ze heerlijke wijnen die je in de geweldige wijnruimte ook nog eens zelf kan uitzoeken! Diga is groot, dus ook perfect met een groep.
Damstraat 10, Lees meer >
Reserveer hier je tafel

Nolita
Een pizzeria met sfeer en lekker eten in de Lange Veerstraat. Je kunt hier uitgebreid tafelen, snel een pizzaatje eten of komen borrelen. Het is helemaal aan jou. Leuke is dat Nolita tot laat open is, dus ook een pizza delen om 11 uur met drankjes erbij kan gewoon.
Lange Veerstraat 17, Lees meer >
Reserveer hier je tafel

De Zeeuw
Dit kleine en intieme restaurant is heerlijk voor diner. Ze serveren een carte blanche menu van vier tot zes gangen. En bij mooi weer staat het terras aan de Nassaustraat ook voor ons klaar.
Nassaustraat 15, Lees meer >
Reserveer hier je tafel

Bambu
Deze bar & kitchen ziet er niet alleen geweldig uit, maar het eten is er ook nog eens top. All day asian streetfood! Er zijn bites; kleine hapjes zoals oesters, edamame, rendang croquettes en deep fried shrimps. En grotere hapjes, zie het als voorgerechten.
Grote Markt 12, Lees meer >
Reserveer hier je tafel

Dodici
Lekker (Italiaans) eten aan de Grote Markt, dat kan zeker bij Dodici! Ontbijt, lunch of diner, ze hebben het allemaal. Het eten is van uitstekende kwaliteit en dus ver-ruk-ke-lijk: van kaasfondue, hamburgers, zakken patat tot prachtige kaasplateaus, bisque, salades en vis. Bij Dodici wordt in de avonden ook flink geborreld. Je kunt dus lekker blijven hangen 🙂
Smedestraat 47, Lees meer >
Reserveer hier je tafel

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke restaurants in Haarlem, klik hier voor andere favorieten.

Ook leuk:

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!