Haarlem heeft inmiddels 3 kassen die gebruikt worden als horeca locatie. Het heeft iets bijzonders: eten in een kas. Ze zijn ruim, heel licht en ook met minder weer ideaal te vertoeven. In de avonden kijk je naar de sterren, in de winter is het altijd behaaglijk. Stuk voor stuk plekken waar ik graag kom!

De Dakkas

Deze kas staat op een wel heel bijzondere locatie. Namelijk op het dak van parkeergarage de Kamp, middenin de stad. Door de hoogte is het uitzicht hier fenomenaal. Bij de kas hoort een groot terras. De Dakkas is een topplek om iets te eten in een kas of wat te drinken. De Dakkas is de hele dag open, kan dus voor een koffie overdag maar ook voor diner of borrel in de avond. In de kas staan planten en een mooie inrichting.
De Witstraat 1A – Bekijk meer >

 

Kweekcafé

Deze kas staat in stadspark de Kweektuin. Er is dus veel groen omheen, een kinderboerderij, een natuurspeeltuin, een park en het oude huis Ter Cleeff… Maar de grote kas is toch wel het middelpunt. Het Kweekcafé is alleen overdag open. Eten in een kas, zoals het Kweekcafé, is een goed idee. Er is een grote speelhoek voor kinderen, er staan genoeg tafeltjes, oude banken om op neer te ploffen, een piano en vaak ook extra’s zoals een markt of expositie. Gestyleerd is het zeker niet, juist gezellig rommelig waardoor alles hier kan. De kas zelf is niet verwarmd. In de winter dus een dikke trui aan, of ga in het aangebouwde gedeelte van het cafe zitten. Dat is wel verwarmd.
Kleverlaan 9Bekijk meer >

 

Het Veerkwartier

Aan de rand van Haarlem, aan de Veerplas staat de kas van Het Veerkwartier. Deze plek is ook weer heel bijzonder: er is veel groen omheen, en het water van de plas ligt voor de deur. Het voelt hier als helemaal weg zijn, oftewel ‘het Haarlemse buiten’. Overdag een strandtent gevoel, in de avond is deze plek magisch door de sterrenhemel, lampjes en het glinsterende water. Er is hier altijd veel te doen. Denk aan muziek, creatieve activiteiten, theater, film.. noem maar op. Natuurlijk kun je er ook lekker eten en drinken. Veel verse seizoensgebonden producten op de kaart. Aan de kas zelf is een gedeelte gebouwd wat bestaat uit oude zeecontainers, en er is een groot terras. Eten in de kas van Het Veerkwartier is een bijzonder uitje!
A. Hofmanweg 62Bekijk meer >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké