Haarlem heeft inmiddels 3 kassen die gebruikt worden als horeca locatie. Het heeft iets bijzonders: ze zijn ruim, heel licht en ook met minder weer ideaal te vertoeven. In de avonden kijk je naar de sterren, in de winter is het altijd behaaglijk. Stuk voor stuk plekken waar ik graag kom!

De Dakkas
Deze kas staat op een wel heel bijzondere locatie. Namelijk op het dak van parkeergarage de Kamp, middenin de stad. Door de hoogte is het uitzicht hier fenomenaal. Bij de kas hoort een groot terras. Dit is een topplek om iets te eten of te drinken. De Dakkas is de hele dag open, kan dus voor een koffie overdag maar ook voor diner of borrel in de avond. In de kas staan planten en een mooie inrichting.
De Witstraat 1A, Haarlem. Bekijk meer >

Kweekcafé
Deze kas staat in stadspark de Kweektuin. Er is dus veel groen omheen, een kinderboerderij, een natuurspeeltuin, een park en het oude huis Ter Cleeff… Maar de grote kas is toch wel het middelpunt. Het Kweekcafé is alleen overdag open. In de kas is een grote speelhoek voor kinderen, er staan genoeg tafeltjes, oude banken om op neer te ploffen, een piano en vaak ook extra’s zoals een markt of expositie. Gestyleerd is het zeker niet, juist gezellig rommelig waardoor alles hier kan. De kas zelf is niet verwarmd. In de winter dus een dikke trui aan, of ga in het aangebouwde gedeelte van het cafe zitten. Dat is wel verwarmd.
Kleverlaan 9, Haarlem. Bekijk meer >

Het Veerkwartier
Aan de rand van Haarlem, aan de Veerplas staat de kas van Het Veerkwartier. Deze plek is ook weer heel bijzonder: er is veel groen omheen, en het water van de plas ligt voor de deur. Het voelt hier als helemaal weg zijn, oftewel ‘het Haarlemse buiten’. Overdag een strandtent gevoel, in de avond is deze plek magisch door de sterrenhemel, lampjes en het glinsterende water. Er is hier altijd veel te doen. Denk aan muziek, creatieve activiteiten, theater, film.. noem maar op. Natuurlijk kun je er ook lekker eten en drinken. Veel verse seizoensgebonden producten op de kaart. Aan de kas zelf is een gedeelte gebouwd wat bestaat uit oude zeecontainers, en er is een groot terras.
A. Hofmanweg 62, Haarlem. Bekijk meer >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!