De Café Top 100 is gepubliceerd en Haarlem is mega goed vertegenwoordigd. De juryleden zijn overduidelijk fan van authentieke kleine café’s én die heeft Haarlem. Maar liefst vijf Haarlemse café’s zijn bekroond met een plek in de top 100. We zetten ze voor je op een rijtje.

De Uiver
Ongetwijfeld bekend bij menig bierliefhebber: Bierlokaal de Uiver. Het café heeft maar liefst 40 wisselende bieren op tap. Laat je er vooral niet door afschrikken, want het barpersoneel doet er alles aan om het biertje te tappen dat het beste bij jou past. Dit én de gemoedelijke sfeer maakt dat dit café zeer toegankelijk is voor iedereen. Niet voor niets staat dit café op de 10e plek in de Café Top 100.
Lange Begijnestraat 10, Haarlem

In den Uiver
In den Uiver is ontstaan toen in 1981 een ex-KLM-purser de voormalige vishandel aan de Rivier Vischmarkt heeft ingericht als proeflokaal en heeft vernoemd naar de legendarische DC-2 “De Uiver” (Ooievaar). Het team van In den Uiver neemt je graag mee op reis naar de wereld van dranken en hapjes net als zijn jongere zusje De Uiver. Café In den Uiver heeft een aangename jazzy sfeer.
Riviervismarkt 13, Haarlem

Koops
Café Koops in de Damstraat is een begrip in hartje Haarlem. De gastvrijheid en authentieke sfeer maken dat nieuwe bezoekers er zich net zo welkom voelen als de vaste klanten. Voor de liefhebbers organiseert het café regelmatig activiteiten, zoals het jaarlijks terugkerende krab-kreeft-oesteravond.
Damstraat 4, Haarlem

’t Kantoor
Een bekend aangezicht in de Gierstraat is café ’t Kantoor. Bij de deur hangt een bordje “Binnen zonder kloppen” als ultieme uiting van gastvrijheid. Ook binnen zie je veel kantoorelementen terug. Het café straalt warmte uit en is vaak gezellig druk.
Gierstraat 78, Haarlem

Het Wapen van Bloemendaal
Wat gelijk opvalt wanneer je bij Het Wapen van Bloemendaal naar binnen stapt, zijn de oude muurschilderingen. De schilderingen uit 1900 – verschillende stadsgezichten van Haarlem – werden pas in 1988 ontdekt en kwamen achter 7 lagen behang vandaan. Ook ’s zomers sluit je hier graag je dag af bij ondergaande zon op het intieme terrasje aan de voorkant.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!