Wijn proeven in de wijnbar, speciaalbieren proberen in een biercafé en de hele cocktailkaart afgaan in je favoriete cocktailbar. Het behoort momenteel niet tot de mogelijkheden, dat weten we allemaal maar al te goed. Laten we daarom kijken naar wat er nog wél kan, want dat is gelukkig een flinke waslijst. Proeverijen aan je eigen keukentafel bijvoorbeeld! Een heel nieuw concept, maar zeker geen slecht idee. Neem een avondje voor jezelf, doe het samen met je partner / huisgenoot of nodig je vrienden online uit om allemaal vanuit het eigen fort een proeverij bij te wonen. Opties genoeg en succes verzekerd. Hier onze tips!

 

 

Wigbolt – allerlei verschillende proeverijen

Deze bar in de Smedestraat heeft het allemaal: internationale drankjes, Haarlemse drankjes, een heleboel gezelligheid en nog veel en veel meer. Oh, wat gaan we hier toch graag naartoe! Totdat dit weer kan en mag, hebben de mannen gelukkig iets bedacht om ons zoet te houden. Met de wisselende online proeverijen kun je thuis genieten van een avondje uit. Cocktails, likeuren, whiskeys, en soms in een thema, zoals ‘Vive La France’ of après-ski. Via de link die je toegestuurd krijgt, doe je mee aan een heuse proeverij en/of quiz. Zo goed bedacht! Houd de socials van Wigbolt in de gaten als je benieuwd bent welke proeverijen er op de planning staan en ga naar de website om te bestellen. In deze blog vind je meer info over Wigbolt >

 


Foto: Wigbolt

 

Viqh – wijnproeverijen

Bij de wijnbar van Viqh, in het hoekje van de Grote Markt, drinken we normaal gesproken graag een goed glas wijn en vinden we het altijd leuk om de verhalen achter de wijn te horen. Om die ervaring toch een beetje na te bootsen, is Viqh aan Huis in het leven geroepen. Als je je aanmeldt voor hun online wijnproeverij krijg je een volledig wijnpakket met wijnen van topkwaliteit in proefverpakking. Op de datum van de proeverij meld je je aan en treed je toe tot de online tasting room. Leuk, lekker en leerzaam! Op de website van Viqh aan Huis staat de eerstvolgende proeverij. Meer over de wijnbar van Viqh lezen? Dat kan in deze blog >

 


Foto’s: Viqh aan Huis

 

Wijn en Spijs – cursus over wijn en spijs

Heb je wat tijd over en wil je het grootser aanpakken? Wijn en Spijs, bekend van de populaire, culinaire WijnSpijs-wandelingen in Haarlem, bieden onder naam van de WijnSpijs Academy nu een volledige cursus aan: ‘Combineren kun je leren’. In deze zes uitgebreide kookworkshops (in totaal achttien verschillende video’s) leer je wijn en spijs combineren als een pro. En wanneer je zelf wilt! De prijs van de cursus is inclusief zes flessen wijn en de video’s blijven voor altijd in je bezit, zodat je ze later nog eens terug kunt kijken als je het even niet meer weet. Meer info over de cursus vind je op de website van Wijn en Spijs.

 


Foto: Wijn en Spijs

 

Jopen – bierproeverijen

Leuk, al die wijn, maar we moeten ook ons Haarlemse bier niet vergeten. Nu we niet van een Malle Babbe of Mooie Nel kunnen genieten in de Jopenkerk, heeft Jopen een aantal fantastische vervangende opties voor ons bedacht.

  • Een DIY (do it yourself) thuisproeverij – In de webshop van Jopen kun je een Taste (K)it bestellen en zelf een proeverij organiseren vanaf huis. Uiteraard alleen met het eigen huishouden of online met vrienden. Jopen heeft vervolgens een uitgebreid stappenplan voor je klaarstaan om de bierproeverij in goede banen te leiden.
  • Een online proeverij (op aanvraag) – Heb je liever begeleiding van de bierprofessionals en kun je tien (of meer) vrienden optrommelen? Dan kun je samen met Jopen een online bierproeverij organiseren. Van een eenvoudige versie met een aantal bieren en interessante weetjes erover, tot zelfs een avondvullend programma met bier, hapjes en een quiz. De mogelijkheden zijn er!
  • Dolle Donderdag (bingo en quiz) – 25 februari – Jopen’s Dolle Donderdag is een online interactieve studentenavond, waarbij een bierproeverij gecombineerd wordt met entertainment. Over vijf verschillende bieren wordt van alles verteld, terwijl je ondertussen mee kunt doen aan de Jopen Bingo en de Jopen Quiz, waarmee toffe prijzen te winnen zijn.

 


Foto: Jopen

 

Uiltje – bier en spijs proeverijen

Nog iets meer DIY, maar zeker het benoemen waard: het We-miss-our-Uiltje-bar-pakket. Wil je kennismaken met verschillende soorten IPA van Uiltje en kun je de lekkere hapjes van de KaasKampanje ook wel waarderen? Dan is deze box perfect. Er zitten verschillende kazen in (in totaal maar liefst 700 gram), Uiltjes smoked pork belly, twee pasteis de nata, Carrs crackers, gerookte amandelen, versgemaakte aioli, twee bierglazen en (natuurlijk) zes bieren van Uiltje. Kom je de bestelling zelf ophalen, dan krijg je er nog eens twee gratis biertjes bij. Bestellen kan door te bellen naar 06-38712367.

 


Foto: Uiltje

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké