Dit lijstje gaat je helpen op momenten dat koken je niet helemaal uitkomt. Bijvoorbeeld omdat je geen zin hebt óf omdat je veel liever je tijd wilt doorbrengen in de sportschool of met vrienden in de stad. Ideaal op zo’n moment is om even iets af te halen. Het is lekker, voedzaam en vaak ook gezond!

Pokelohabowl
Eén die goed in de smaak valt is Pokelohabowl in de Zijlstraat. Als we het over lekker, voedzaam en gezond hebben, dan is dit er zo ééntje. De gerechten zijn vers en goed op smaak gebracht. Dat maakt dat je de gerechten eigenlijk niet meer hoeft te verrijken met extra saus (persoonlijke voorkeur) en dat ze simpelweg de lekkerste pokébowls hebben. Bestellen en laten bezorgen kan via hun website.
Meer info over Pokelohabowl >


Pokelohabowl

Pumpkin
Een toppertje in dit rijtje is Pumpkin in de Vijfhoek. Op de kaart staan vegetarische- en visgerechten. Pumpkin staat vooral bekend om de hartige taartjes die worden bereid in hun eigen steenoven. Nu eet je vast niet dagelijks hartige taart, daarom des te leuker om bij Pumpkin af te halen. Liever laten bezorgen? Pumpkin heeft een eigen fietsbezorgservice en bezorgt in een groot deel van Haarlem.
Meer info over Pumpkin >

Ramen Brothers Noodle Bar
Al bijna een jaar is Ramen Brothers Noodle Bar gevestigd in het centrum van Haarlem. Ramen is de naam van een Japans noodlegerecht, waarbij de bouillon en noodles de belangrijkste ingrediënten zijn. Favoriet is de Tonkotsu Shoyu Ramen: een vrij dikke noodle variant in een smaakvolle huisgemaakte varkensbouillon – niet te zout, wel heel lekker. Haal je af? Neem een Japans Kirin biertje tijdens het wachten om in de stemming te komen. Ook laten bezorgen kan via Uber Eats.
Meer info over The Ramen Brothers >


The Ramen Brothers

VanVeg
Een hotspot onder veganisten is VanVeg in de Zijlstraat, maar ik kan VanVeg aan iedereen aanbevelen. ‘Plant based’ koken is niet voor iedere chef weggelegd, maar hier weten ze niet beter. Ze bewijzen hier hoe lekker veganistische gerechten kunnen zijn. Naast afhalen kan je je bestelling ook laten bezorgen via Thuisbezorgd en Deliveroo.
Meer info over VanVeg >

SLA
Ook een fijne in dit rijtje is Sla. Ideaal op avonden dat je even een energizer kan gebruiken of om welke andere reden dan ook. Bij Sla wordt er regelmatig gevarieerd en het menu is sterk seizoensgebonden. De gerechten bevatten een hoge voedingswaarde, wat maakt dat Sla ook een ideale afhaal is voor mannen, sportend Haarlem en ieder ander die altijd net even iets extra’s opschept. Laten bezorgen kan ook via Uber Eats.
Meer info over SLA >


SLA

Toko Nina
Toko Nina is een toppertje – leuke mensen en heerlijk Indonesisch eten. Soms moet je even wachten, omdat deze ‘toko’ in de Koningsstraat vrij populair is, maar je doet jezelf er ongetwijfeld een plezier mee. Let wel even op de openingstijden. Toko Nina sluit doordeweeks om 19:00 uur en op zaterdag een uurtje eerder. Laten bezorgen kan via Deliveroo en Uber Eats.
Meer info over Toko Nina >

Teparos
Voor een Thais gerecht, vers uit de wok, ben je bij Teparos aan de Gedempte Oude Gracht aan het juiste adres. Een prima diversiteit aan Thaise gerechten en je wordt vaak snel geholpen. Ook de prijzen zijn Thais: voor €7,50 heb je al een volwaardige wokmaaltijd.
Meer info over Teparos >

Misschien vind je dit ook interessant:
>> 10x De beste terrassen van Haarlem
>> Beachclub Far Out in Zandvoort
>> 10x Vegan eten
>> Soul food café
>> 9x De lekkerste wijnbars in HaarlemHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké