Hamburgers eten in Haarlem. Een hamburger staat bij velen bovenaan in het favorieten lijstje. Jong en oud, iedereen vindt een goede burger op zijn tijd lekker. Naast burgers van vlees wordt er flink geëxperimenteerd met kip, vis, vegetarisch, dikte, broodjes, sauzen en ander beleg. Waar eet je ze? Wij hebben onze favoriete plekken voor een burger in Haarlem op een rij gezet!

Hamburgers-in-Haarlem

 

Rubens Burger

De naam zegt het al: alles draait hier om burgers. Er zijn 13 soorten hamburgers met ieder een toffe naam. Ga bijvoorbeeld voor de ‘pittige tante’ (met 100% dry aged biologisch rundvlees, chiplote mayonaise en plakjes chorizo), ‘de meditarrane’ (met coppa di parma, mozarella, pesto mayo en basilicum) of de vurige kip burger van kippendij. Er zijn ook verschillende vega burgers. Alles bij deze burgerbar is vers en biologisch.
Drossestraat 3Meer over Rubens Burger >

rubens-hamburgers-haarlem-02

 

Thrill Grill

Op een hoek achter de Bavokerk met een mooi terras voor de deur zit dit hamburger restaurant in Haarlem. Deze toffe plek is van sterrenchef Robert Kranenborg: Thrill Grill. Er wordt gewerkt met de beste, verse en zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Zo komt de bacon van Brandt & Levie en is de rundburger gemaakt van Hollandse weidekoeien. Je kunt ook kiezen voor een burger gemaakt van zalm, kip of falafel. Alle 8 verschillende burgers worden bereid in de Josper houtskool oven.
Oude Groenmarkt 26-28Meer over Thrill Grill >

Thrill-Grill-Haarlem-8-hamburgers

Brasserie van Beinum

Bij ‘van Beinum’ op het gezellige Klokhuisplein staan meerdere hamburgers op de kaart. Met kip, vlees (Angus) of een special zoals pulled duck. De ‘Black & Juicy’ met 200 gram dry aged black angus en cheddar, bacon en ui is een echte mannenburger. De El Pollo Loco of Royale with Cheese zijn ook aanraders. Bij alle burgers zit friet. Kun je niet kiezen? Neem dat de Slider Platter met verschillende burgers. Hamburgers eten in Haarlem doe je bij Van Beinum! Naast burgers hebben ze ook andere lekkere gerechten om te eten. De sfeer is top en deze plek is ook leuk voor in de middag of een borrel ’s avonds.
Klokhuisplein 3Meer over Brasserie van Beinum >

vanbeinum-nggid0230-ngg0dyn-600x200x100-00f0w010c010r110f110r010t010

 

Brick

In een klein pandje in de gezellige Vijfhoek zit Brick. Een restaurant waar je lekker en goed kan eten. Een klassieker op de kaart zijn de hamburgers van 200 gram rundvlees. Bijvoorbeeld de ‘Original Brick’ met cheddar, ei, bacon, sambalmayonaise en friet. Of de Blue Brick met blauwe kaas, rode uiencompote en truffelmayonaise.
Breestraat 24-26Meer over Brick >

Brick-Haarlem-8-hamburger

 

Fortuyn

Een van onze favoriete restaurants door de fijne sfeer, stoere inrichting en het lekkere eten. Op de kaart veel lekkers, en ook burgers! Ze worden allemaal gemaakt van van eerlik (sappig rundergehakt van koeien uit het Overijsselse Vechtdal), en bereid in de Josper houtskooloven. Hierdoor blijven ze sappig en heel smaakvol. Ze zijn single of dubbel te bestellen. Kies voor de Fortuyn Burger met little gem sla, tomaat, komkommer, gebakken uiringen en Jack Daniels BBQ saus. Of de Taleggio Burger met gesmolten Taleggio kaas, katenspek en little gem sla. Of de Ratatouille Burger met courgette, aubergine, ui en champignons, met little gem sla en jalapeño pepers.
Grote Markt 23 – Meer over Fortuyn >

Fortuyn Haarlem

 

Stach

In een gezellig stukje Overveen zit Stach. Bekend om de meerdere filialen door heel Nederland en een liefhebber van velen door het kwalitatieve eten. Stach is een eetwinkel vol lekkers, ook om mee te nemen. Maar ook een New York style burgerbar met smaakvolle hamburgers! Nuttig ze als lunch of diner. Op het terras, binnen of thuis. Bezorgen kan ook.
Zandvoorterpad 1 Overveen – Meer over Stach >

Stach Overveen

 

Jetties

De ideale plek voor een snelle hap, maar dan gezond en heel lekker! Jetties heeft naast heerlijke taartjes, lunch en andere maaltijden ook burgers. Met biologisch vlees, vezelrijk brood, verse groenten en zelfgemaakte saus. Er zijn maar liefst 7 soorten. Bijvoorbeeld met 100% rundvlees, parmaham, Parmezan en truffelmayonaise. Maar ook een lamsburger, veggieburger van kikkererwten en spicy burger met chorizo.
Kruisweg 57Meer over Jetties >

jetties foto-3-1

Chef’s Burger

Wij kunnen dit lijstje niet ander afsluiten dan met deze klassieker. De enige ouderwetse cafetaria. Naast kroketten, patat en andere snacks hebben ze hier heerlijke hamburgers. De Chef’s Burger Speciaal is de klassieker. Je kunt ze ook thuis laten bezorgen. Kom je binnenkort een hamburger in Haarlem eten bij Chef’s?
Kruisstraat 18 Haarlem – Meer over Chef’s Burger >

Woon je in of vlakbij Hoofddorp?
Check dan ook even 6x hamburgers happen in Hoofddorp >>

Bekijk ook
10x Vegetarisch eten in Haarlem >
10x Speciaalbier in Haarlem >Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!