Een flat white, een cappuccino of een lekker sterke espresso: wij Hollanders houden van koffie. Veel mensen starten hun dag dan ook met een kop van het zwarte goud. Haarlem barst van de leuke koffietentjes, maar waar moet je nu zijn voor écht goede koffie? Wij geven je onze 7 beste adressen.

Blender (BOOT koffie)
Blender is niet alleen een fijne plek voor goede koffie (van BOOT), maar ook voor verse smoothies en heerlijke suikervrije taartjes! Altijd vers en huisgemaakt. En op het heerlijke terras van Blender heb je de hele dag zon.
Lees meer >

Native (White label coffee)
Nog zo’n fijn adres met goede koffie is Native in de altijd gezellige Vijfhoek. De heerlijke koffie komt van de kleinschalige branderij White Label in Amsterdam. Native heeft een heel huiselijk gevoel, waardoor je er graag terugkomt.
Lees meer >

Frenchie (White label coffee)
Zoals je thuis lekker op de bank ploft met een kop koffie om je dag te starten, doe je dat bij Frenchie ook. Ook hier schenken ze koffie van White Label. En als je dan toch zit, bestel dan meteen Frenchie’s famous pancakes. Zul je geen spijt van krijgen.
Lees meer >

Vascobelo (Vascobelo koffie)
Vascobelo is één van de weinige koffiebars die hun eigen koffie schenken. De befaamde Vascobelo koffie sleepte al vele prijzen in de wacht. Extra leuk: je kunt nu ook thuis genieten van deze koffie. Hij is te koop bij verschillende V-bars of online en sinds kort zijn er ook Nespresso cups verkrijgbaar.
Lees meer >

Cleeff (White Label coffee)
Als je lekker de tijd hebt: net buiten het centrum kun je nu ook genieten van een goed bakkie. Vlak achter het station vlakbij de mooie Schotersingel zit Cleeff. Echt een fijne plek met écht lekkere koffie van White label. Ook net even wat rustiger dan een koffietentje in de stad. Aanrader dus.
Lees meer >

Dodici (BOCCA coffee)
Dodici is en blijft favoriet van menig Haarlemmer. En niet alleen vanwege de lekkere koffie. Je kunt hier eigenlijk de hele dag vertoeven, voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Na het succes van Dodici openden de eigenaren zo’n twee deuren verder ook Fortuyn. Wat ook weer een succes is.
Lees meer >

Mogador (Stooker coffee)
Mogador valt onder de categorie klein maar fijn en mag zéker niet in dit lijstje ontbreken. De koffie is van Stooker, een kleine branderij uit Amsterdam. Voor de broodjes is Mogador een samenwerking aangegaan met buren Mabrouk, dus dan weet je dat het goed zit. Elke dag staat de verse taart op de toonbank, die weer heerlijk smaakt bij de goede koffie. De koffiebar blijft een heerlijke plek om te vertoeven. En ook handig: de koffie is hier in zakken te koop, evenals Marokkaanse koffiekopjes en mooie (kook)boeken.
Lees meer >

Woon je in of in de buurt van Hoofddorp?
Check hier de leukste koffietentjes in Hoofddorp >>Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!