De leukste koffietentjes in Haarlem

Een flat white, een cappuccino of een lekker sterke espresso: wij Hollanders houden van koffie. Veel mensen starten hun dag dan ook met een kop van het zwarte goud. Haarlem barst van de leuke koffietentjes, maar waar moet je nu zijn voor écht goede koffie? Wij geven je onze 7 beste adressen.

 

Blender (BOOT koffie)

Blender is niet alleen een fijne plek voor goede koffie (van BOOT), maar ook voor verse smoothies en heerlijke suikervrije taartjes! Altijd vers en huisgemaakt. En op het heerlijke terras van Blender heb je de hele dag zon.
Kleine Houtstraat 138 – Meer over Blender >

 

Native (White label coffee)

Nog zo’n fijn adres met goede koffie is Native in de altijd gezellige Vijfhoek. De heerlijke koffie komt van de kleinschalige branderij White Label in Amsterdam. Native heeft een heel huiselijk gevoel, waardoor je er graag terugkomt. Een koffietent in Haarlem waar we graag komen.
Breestraat 23 – Meer over Native >

 

Frenchie (White label coffee)

Zoals je thuis lekker op de bank ploft met een kop koffie om je dag te starten, doe je dat bij Frenchie ook. Ook hier schenken ze koffie van White Label. En als je dan toch zit, bestel dan meteen Frenchie’s famous pancakes. Zul je geen spijt van krijgen. Een fijne koffiebar in Haarlem.
Gedempte Oude Gracht 46 –
Meer over Frenchie >

 

Life of Yuna (Lot61 koffie) 

Life of Yuna heeft gekozen voor koffiebonen van Lot61 uit Amsterdam. In Haarlem is er nog geen koffietent die deze bonen gebruikt, dus dat maakt Yuna zeker wel uniek. Daarnaast is de keuze in koffie echt enorm. Ga je bijvoorbeeld voor een cortado, caramel macchiato, (iced) cappuccino of matcha latte? Dat wordt zeker smullen bij deze koffietent.
Koningstraat 7 – Meer over Life of Yuna > 

Life of Yuna koffiebar

The Coffee Spot (Onze Victor’s Espresso) 

Deze koffie hotspot aan het Spaarne, waar de zon de hele dag naar binnen schijnt, is een plaatje om te zien en het team is een vrolijk stelletje. Bij Onze Victor’s Espresso maken ze een mooie mix uit vijf verschillende windstreken en branden ze de koffiebonen zelf. Voeg dat samen met de vakkundige barista’s van The Coffee Spot en je hebt een gouden combi.
Spaarne 83 Meer over The Coffee Spot >

The Coffee Spot Spaarne

Jules (Dak Coffee Roasters & Moto Coffee) 

Jules is echt een koffie hotspot in Haarlem. Je drinkt hier heerlijke koffie van Dak Coffee Roasters of Moto Coffee, met natuurlijk een lekker gebakje erbij! Leuk feitje; naast heerlijke koffie kan je bij Jules ook terecht voor kinderkleding en cadeaus!
Turfmarkt 2 Meer over Jules >

Vascobelo (Vascobelo koffie)

Vascobelo is één van de weinige koffiebars die hun eigen koffie schenken. De befaamde Vascobelo koffie sleepte al vele prijzen in de wacht. Extra leuk: je kunt nu ook thuis genieten van deze koffie. Hij is te koop bij verschillende V-bars of online en sinds kort zijn er ook Nespresso cups verkrijgbaar.
Zijlstraat 94 – Meer over Vascobelo >

 

Cleeff (White Label coffee)

In het lijstje met leukste koffietentjes in Haarlem mag Cleeff niet ontbreken. Als je lekker de tijd hebt: net buiten het centrum kun je nu ook genieten van een goed bakkie. Vlak achter het station vlakbij de mooie Schotersingel zit Cleeff. Echt een fijne plek met écht lekkere koffie van White label. Ook net even wat rustiger dan een koffietentje in de stad. Aanrader dus. 
Kleverparkweg 13 – 
Meer over Cleeff >

 

Dodici (BOCCA coffee)

Dodici is en blijft favoriet van menig Haarlemmer. En niet alleen vanwege de lekkere koffie. Je kunt hier eigenlijk de hele dag vertoeven, voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Na het succes van Dodici openden de eigenaren zo’n twee deuren verder ook Fortuyn. Wat ook weer een succes is.
Smedestraat 47 – Meer over Dodici >

 

Mogador (Stooker coffee)

Mogador valt onder de categorie klein maar fijn en mag zéker niet in dit lijstje ontbreken. De koffie is van Stooker, een kleine branderij uit Amsterdam. Voor de broodjes is Mogador een samenwerking aangegaan met buren Mabrouk, dus dan weet je dat het goed zit. Elke dag staat de verse taart op de toonbank, die weer heerlijk smaakt bij de goede koffie. De koffiebar blijft een heerlijke plek om te vertoeven. En ook handig: de koffie is hier in zakken te koop, evenals Marokkaanse koffiekopjes en mooie (kook)boeken. 
Gasthuisstraat 48 –
Meer over Mogador >

Woon je in of in de buurt van Hoofddorp?
Check hier de leukste koffietentjes in Hoofddorp >>Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!