Oliebollen eten… een heerlijke traditie waar we nog maar heel even van kunnen genieten. Dan is het dus goed om te weten waar je ze kunt kopen! Er zijn een aantal oliebollenkramen in Haarlem te vinden die de hele winterperiode open zijn en daarnaast zijn er natuurlijk nog verschillende bakkers en restaurants die rond oud en nieuw de frituur aanzetten. Wij stapten op de fiets om bij zeven kramen in het centrum, in Haarlem-Noord, in Schalkwijk, bij het station en in het centrum van Heemstede een oliebol (met krenten/rozijnen) te proeven. Goed om te weten: ze smaakten allemaal erg goed! Maar toch was er één favoriet. Je vindt ‘m in deze blog!

 

 

Cronjéstraat/Julianaplein
Onze favoriet: de oliebol van de gebakkraam aan het einde van de Cronjéstraat, bij het Julianaplein. Heerlijk knapperig van buiten, luchtig en goedgevuld van binnen. Veel beter ga je ze niet vinden!

C. Bakker, Schalkwijk
Wie van een lekker zoete oliebol met een goede vulling houdt, zit bij C. Bakker in Schalkwijk helemaal goed. De oliebol heeft een mooie, knapperige buitenkant en een luchtige binnenkant. Lekker hoor! Je vindt de kraam tegenover de ingang van de Albert Heijn.

Brouwer’s Gebak, Grote Houtstraat
De gebakkraam op het Proveniersplein in de Grote Houtstraat heeft ook altijd goede oliebollen. Ze zijn lekker zoet van binnen en mooi goudbruin en knapperig van buiten. Ook gemakkelijk: deze kraam ligt voor veel mensen op de route!

 


Foto: Verwijk’s gebakkraam (bron: Indebuurt)

 

Verwijk’s Gebakkraam, Botermarkt
Op de Botermarkt staat ook een kraam waar allerlei zoeten lekkernijen te vinden zijn: Verwijk’s Gebakkraam. De familie staat al meer dan 70 jaar in Haarlem om ons te voorzien van een zoete hap. Verwijk heeft mooie, ronde bollen met een goede smaak.

Een Berg Oliebollen, Westergracht
Naast de gewone oliebol heeft Een Berg Oliebollen ook erg speciale, zoals een oliebol gevuld met stoofperen. De kraam staat tegenover de grote Albert Heijn aan de Westergracht.

Station
Bij het treinstation van Haarlem, aan de kant van de bussen, staat de vertrouwde oliebollenkraam nog tot het nieuwe jaar. Oliebollen, krentenbollen… ze hebben het hier!

 


Foto: Ramon’s gebakkraam

 

Ramon Heemstede, Binnenweg
Misschien niet in Haarlem, maar zeker wel het noemen waard: Ramon’s oliebollenkraam op de Binnenweg in Heemstede. Voor alle Heemstedenaren (en zelfs sommige Haarlemmers) the place to go!

Zelf zijn we hier deze keer niet langsgegaan, maar er zijn nog meer oliebollenkramen waar je terecht kunt voor een lekkere portie oliebollen, zoals Gebakkraam De Keijzer aan het Beatrixplein, de Westfriesche gebakkraam op het Marsmanplein en meer. Ook bakken veel bakkers en soms zelfs restaurants rond oud en nieuw heerlijke oliebollen. Houd dat dus ook goed in de gaten als je op zoek bent naar oliebollen bij jou in de buurt.

Eet smakelijk en een mooi uiteinde!

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké