Met dat zomerse weer krijgen wij spontaan zin in cocktails! Gelukkig is er genoeg keuze in Haarlem. Lekker om te combineren met een avondje uit eten of gewoon als afzakkertje even langs de cocktailbar? Het kan allemaal!

 

 

Table 24

Bij Table 24 hebben ze een heerlijk groot terras waar je lekker kunt genieten van je cocktail. Met elke week een cocktail of the week. Naast de heerlijke, klassieke cocktails die je hier kunt krijgen, heeft Table 24 ook verschillende scroppino’s. Onze favoriet? De pornstar scroppino, met vanillevodka, passievrucht en citroenijs.

Meer over Table 24 >

 


Foto: Haarlem Mule (Bron: Bar Wigbolt)

 

Bar Wigbolt

In de Smedestraat vind je deze relaxte cocktailbar. Een echte Haarlemse bar, niet alleen door de naam en het interieur waar je veel van de Haarlemse historie in terugvindt. Maar ook door de cocktails met namen zoals ‘Haarlemse Mule, Can Kenau Martini en Bob’s cup of tea’. En ze bezitten maar liefst 100 verschillende wodka’s!

Meer over Bar Wigbolt >

 


Foto: cocktails van Bar Waterline (Bron: Bar Waterline)

Waterline Coffee & Cocktails

Overdag een koffietentje en ’s avonds een cocktailbar.. of andersom! Bij Waterline schenken ze klassieke cocktails, maar dan net even anders. Zo maken ze bijvoorbeeld hun eigen infusions. Elke cocktail krijgt heel veel aandacht. De ‘milk clarified cocktail’ bijvoorbeeld duurt 48 uur om voor te bereiden!! En de cocktailkaart is ook nog eens seizoensgebonden, zo is er elke 3-4 maanden een nieuwe kaart.

Meer over Waterline >

 


Foto: cocktail van Bar Numer 5 (Bron: Bar Number 5)

 

Bar Number 5

Op de Riviervischmarkt nummer 5 vind je, hoe kan het ook anders, Bar Number 5. Bij Bar Number 5 staan er echte pro’s achter de bar als het neer komt op het maken van cocktails. Zo hebben ze ook cocktails gemaakt bij House of Bols en de Harbour Club bijvoorbeeld. Op de lange lijst met cocktails staat er voor ieder wat wils! En kom je er even niet uit? Dan helpen de barmannen je graag.

Meer over Bar Number 5 >

 

Morris

Morris heeft een heerlijke plek aan het Spaarne met een zonnig terras. Naast dat je hier heerlijk kan eten hebben ze ook een goeie cocktailkaart, en daar houden wij wel van! Je vindt er klassieke cocktails, gin&tonics en signature cocktails. Wat dacht je van een Morris’ old fashioned, Morris’ Margarita of een Salted Caramel Espresso Martini?

Meer over Morris >

 

The Louisiana

The Louisiana Lobster Shack is een cocktailbar & grill. Dé plek voor kreeft en cocktails! Het cocktailmenu wisselt elke maand en bij The Louisiana houden ze wel van een verrassende cocktail. Ze mixen zo ongeveer elke cocktail die je je kan bedenken en meer!

Meer over The Louisiana >

 

Dodici

Een heerlijke plek aan de Grote Markt met veel keuze aan cocktails! Van klassieke cocktails zoals Mojito, tot aan speciale cocktails zoals een Rendez-Vous. Of een heerlijke mimosa in combinatie met een lekker ontbijtje? Er zit ergens een 5 in de klok!

Meer over Dodici >

 


Foto: de East Side Sour cocktail van Miyagi & Jones (Bron: Stéphanie van der Heijden)

 

Miyagi & Jones

Miyagi and Jones is niet alleen een heerlijke plek voor Asian streetfood, maar ook voor lekkere cocktails. Of zoals ze het zelf zeggen: Wicked cocktails! Hier vind je cocktails die je niet zo snel ergens anders zult zien, zoals de ‘East side sour’. Of ga je liever voor de Miyagi punch om te delen?

Meer over Miyagi & Jones >Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!