Of het nu een verjaardag, babyshower, bruiloft, jubileum, geboorte of een ander hoogtepunt is; bij een feestje hoort taart. En dan het liefst zo’n Instagram-waardig exemplaar dat er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook zo smaakt. Maar waar bestel je die in Haarlem? Wij hebben de beste (en lekkerste) opties voor je op een rij gezet. Deze zet je zeker met trots op tafel!

 

 

Oh là là, Charlotte!
Voor werkelijk elk feestje een taart, stuk voor stuk even prachtig. Van eenhoorntaart tot torenhoge verjaardagstaarten, gebakjes, bruidstaarten, petit fours en meer. Eigenlijk kan alles, zelfs vegan.
www.ohlalacharlotte.com


Foto: Ohlala Charlotte

 

Sweet Celebration
Bijna zonde om aan te snijden zijn de taarten van Sweet Celebration. Deze ‘cake design studio’ maakt prachtige taarten voor elke gelegenheid. Gemaakt met verse producten en zo min mogelijk suiker. Van cupcakes tot bruidstaarten.
sweetcelebration.nl

Sweet Celebration
Foto: Sweet Celebration

 

Huize van Wely
De winkel van deze patisserie, chocolaterie en glacerie zit in de Zijlstraat, maar de heerlijke taarten zijn ook gewoon te bestellen via hun webshop. Van champagnetaart tot chocolade fleur de sel en luchtig hazelnoot-schuimgebak: alle taarten zijn plaatjes en van geweldige kwaliteit. De taarten zijn voor 6 tot 8 personen en tussen de 20 en 30 euro.
huizevanwely.nl


Huize van Wely

 

Stapeltaart
De naam zegt het al: bij Stapeltaart bestaan alle taarten uit verschillende lagen. Allemaal heerlijk luchtig en niet te zoet. De looks mogen er ook zijn, stuk voor stuk prachtig om te zien. Er zijn ongeveer 16 taarten waarvan een aantal vast in het assortiment, afgewisseld met taarten van het seizoen. Voor ieder wat wils dus, of eigenlijk wil je ze allemaal want jeetje mina wat ziet dit er goed uit! Je kunt de taarten ophalen of laten bezorgen.
stapeltaart.com


Foto: Stapeltaart

 

Gefelicitaart
Het begon ooit met appeltaarten voor de Haarlemse horeca, maar inmiddels is Gefelicitaart dé online banketbakkerij van Nederland. En ja: ze zijn nog steeds Haarlems. In de webshop vind je zo’n beetje alles. Bekijk zeker even de Oreo velvet layer cake en de stroopwafel layer cake. Ook handig: taarten zijn groot en klein te bestellen en er kan altijd een persoonlijke boodschap bij.
Gefelicitaart.nl

 

By Lima
Bij healthy hotspot By Lima in de Zijlstraat is het uitgangspunt gezond, eerlijk, lokaal, vers en biologisch. Natuurlijk kun je hier lekker ontbijten of lunchen, maar ze maken dus ook geweldige taarten. Gewoon te bestellen via de site. Ze zien er stuk voor stuk prachtig uit en zijn gemaakt zonder geraffineerde suikers, gluten of dierlijke producten. Als je voor een gezondere optie wilt gaan, is dit dus zeker een aanrader!
by-lima.nl

By Lima
Foto: By Lima

 

Pinch Pastry
De Haarlemse Tanja mag met haar Pinch Pastry zeker niet in dit lijstje ontbreken. Ze volgde een banketbakkersopleiding – bakken kan ze! – maar het leukste is nog wel haar mooie, eigen stijl. Inspiratie daarvoor deed ze vooral op in Melbourne, waar het niveau hoog en modern is. Haar taarten en tartelettes zijn stuk voor stuk uniek. Een feest om naar te kijken en om te eten. Kijk maar op haar website of Instagram, dan snap je wat wij bedoelen.
www.pinchpastry.nl

Pinch Pastry
Foto: Pinch Pastry

 

Waldo Patisserie
Officieel is Waldo Amsterdams, maar deze patisserie heeft een vaste kraam op de Haarlemse zaterdagmarkt en het is zo’n aanrader dat deze zeker in dit lijstje moest. Eenmaal een gebakje van Waldo gegeten en je wilt niet meer terug. Waldo is bekend om de fantastische eenpersoons taartjes, maar ze maken ook grotere taarten, brownies en stukken chocolade. Te koop op de zaterdagmarkt dus, maar ook te bestellen via de website.
www.waldopatisserie.nl


Foto: Waldo Patisserie

 

Karin’s Taartenfeest
Ooit begonnen als hobby, maar Karin’s Taartenfeest is inmiddels uitgegroeid tot een heus taartenbedrijfje. Voor alle gelegenheden kunnen ze taarten maken, zoals ze zelf zeggen: “wij gaan geen taart uit de weg”. Geef dus je wensen aan en zij gaan voor je aan de slag. In de galerij op de site staat heel veel inspiratie waar je zeker trek van gaat krijgen.
Karinstaartenfeest.nl

 


Foto: Karin’s Taartenfeest

 

Je zou het niet meteen zeggen, maar ook BestelTaart.nl is Haarlems. Deze bekende taartenwebshop bezorgt door het hele land. Kun je dus overal gebruiken! www.besteltaart.nl

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!