Sinds februari 2024 kunnen liefhebbers van de Italiaanse keuken hun hart ophalen bij Trattoria-Enoteca Adamo, een echte aanwinst voor de Haarlemse horeca. Adamo is gelegen in de Frankestraat, midden in het centrum van Haarlem, in het pand waar voorheen La Forca gevestigd zat. En wat een toptent is dit. Zodra je binnenstapt, voelt het gelijk alsof je in Italië bent beland en dat wordt nog tien keer versterkt door de ongeremde passie van de teamleden. Wij gingen natuurlijk even langs!

 

 

Roots

Eigenaar van deze nieuwe hotspot is Luca Adamo, geen onbekende in de Haarlemse Horeca. Zijn vader met gelijke naam is de eigenaar van Restaurant Luca bij de Amsterdamse Poort, al sinds 1985 een begrip in Haarlem. Ooit begon Luca Senior in de Lange Veerstraat, maar na een korte stop ging hij verder op de huidige locatie. Luca Junior kreeg de horeca er dus met de paplepel ingegoten, maar had ook andere interesses. Nadat de jonge Luca een uitstap (van maar liefst vijftien jaar) naar de modebranche maakte, ging het horecagevoel toch weer kriebelen. Hij is in 2019 teruggegaan naar het restaurant van zijn vader en na een tijd bij hem gewerkt te hebben, besloot hij toch zijn eigen horecadroom waar te maken. Zijn charmante restaurant Adamo biedt een intieme eetervaring en een menu vol authentieke Italiaanse gerechten met eigen twist.

 

Adamo Trattoria-Enoteca Italiaans restaurant Haarlem

 

Wat te verwachten

Wanneer je naar Adamo gaat, ga dan echt voor een avondje uit. Dit is de perfecte plek om heerlijk de hele avond op zijn Italiaans te tafelen, van Antipasti tot Dolci en alles ertussen, Adamo has got you! Luca’s betrokkenheid bij zijn restaurant is overal voelbaar. Hij staat zowel in de keuken als in de bediening, wat zijn toewijding aan gastvrijheid en kwaliteit benadrukt. Samen met chef Pasquale zorgt hij ervoor dat elk gerecht tot in de perfectie wordt bereid. Adamo biedt een kleine maar veelzijdige kaart aan, boordevol authentieke Italiaanse gerechten met een twist. Het menu wisselt regelmatig, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt. En oh wat smaakt het heerlijk!

 

Adamo Trattoria-Enoteca Italiaans restaurant HaarlemAdamo Trattoria-Enoteca Italiaans restaurant Haarlem

 

Samen met de chef

Chef Pasquale, tevens een echte Italiaan, heeft jarenlang bij een vooruitstrevend steakhouse in Napels gewerkt en weet precies hoe je vlees op de beste manier kunt bereiden. Het is dan ook aan te raden om de bereiding hiervan gewoon lekker over te laten aan de chef. Wij hadden de mazzel dat Pasquale bezig was met een nieuw gerecht, Cotolette a la Bolognese. Een traditioneel vleesgerecht uit Bologna dat zeker zijn plekje op de kaart verdient!

 

Adamo Trattoria-Enoteca Italiaans restaurant Haarlem

 

Ga gauw langs bij Adamo Trattoria-Enoteca en ontdek zelf de fantastische gerechten en warme sfeer van dit nieuwe Italiaanse restaurant in Haarlem. Buon appetito a tutti!

 

Adamo Trattoria-Enoteca Italiaans restaurant Haarlem

 

Contact

Adamo Trattoria-Enoteca
Frankestraat 17-19
2011 HT Haarlem
adamohaarlem.nl

instagram.com/adamohaarlem

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 17.00 – 23.00
Woensdag, 17.00 – 23.00
Donderdag, 17.00 – 23.00
Vrijdag, 17.00 – 23.00
Zaterdag, 17.00 – 23.00
Zondag, gesloten

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie