Na ons even in spanning gehouden te hebben, is het nu zover. Fishbar MONK aan de Turfmarkt in Haarlem heeft haar deuren geopend! En achter die deuren schuilt een bijzonder mooie tent…

Monk-Haarlem-07

Monk-Haarlem-04

Horecatijgers Michael Kras en Bas Lammersen, bekend van Roast Chicken Bar en The Egg Store, hebben op een zomerse avond in 2016 de eerste plannen gesmeed voor een derde concept. Deze droom is met MONK werkelijkheid geworden, en dat ook nog eens direct naast Roast!

Monk-Haarlem-11

Monk-Haarlem-10

Het pand waar voorheen ‘Wijn & Ko’ op de voorgevel pronkte is de afgelopen maanden omgetoverd tot Fishbar MONK. Tijdens de verbouwing mochten wij al even spieken, maar wat we vandaag zagen overtreft alle verwachtingen. Bij binnenkomst valt als eerste de grote marmeren bar op met genoeg zwartleren krukjes om heerlijk te kunnen borrelen. Wat de bar echt uniek maakt? Op de hoek staat de oesterman, die altijd minimaal vier soorten oesters klaar heeft liggen voor je. Deze worden aan de bar geopend en hij vertelt je alles wat je wilt weten over deze pareltjes!

Monk-Haarlem-02

Monk-Haarlem-03

Natuurlijk kun je ook plaatsnemen aan één van de zinken tafeltjes met vintage stoelen, en zijn jullie met een grote groep? Dan is de marmeren stamtafel achterin – met uitzicht op de open keuken en de bak vol verse vis – de plek bij uitstek om samen te dineren.

Monk-Haarlem-09

Bij MONK zie je een combinatie van turquoise tegels, artwork op de muren, vintage accessoires en marmer die zorgt voor een New Yorkse allure, maar dan wel met een rauw randje.

Monk-Haarlem-05

Op de kaart pronken vele soorten vis, waarschijnlijk ook soorten die je niet eerder hebt gegeten. Fishbar MONK serveert namelijk voor een groot gedeelte bijvangst en Nederlandse vissoorten, denk aan: gegratineerde scheermessen en pasta kokkels, maar ook mosselen of een traditionele zeetong gebakken in roomboter. Als dessert neem je lekker het dessert van de dag of sluit af met een kaasplankje. Bij dit alles mag natuurlijk een goed glas wijn niet ontbreken en met 28 witte en 6 rode wijnen op de kaart voorzien wij ook hier geen enkel probleem.

Monk-Haarlem-01

Heel langzaamaan wordt het zomer in onze stad en dat is mooi, want Fishbar MONK heeft ook een prima terras waar je kunt genieten van een hapje en een drankje met uitzicht over het Spaarne. Wij weten wel waar je ons de komende tijd vaker zult tegenkomen!

Ps. Wij hebben vernomen dat zowel wodka als jenever ook heel goed combineren met vis. En laten ze daar nou ook een paar mooie van op de kaart hebben staan ☺ Tip van ons!

Fishbar MONK
Turfmarkt 20
2011 CB Haarlem
Tel: 023-7271266
www.fishbarmonk.com
Facebook.com/fishbarmonk
Instagram.com/fishbarmonk

Openingstijden
Zondag t/m donderdag van 16.00 tot 0.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 01.00

Meteen een tafel reserveren? Dat kan heel makkelijk hier:
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie