Wij komen al jaren graag bij Anne & Max op bezoek. En wij zijn niet de enigen, want het is altijd gezellig druk bij dit freshfood & coffeecafé. Eigenaar Wobbe van Zoelen startte 9 jaar geleden met Anne & Max in de Zijlstraat in Haarlem. Met succes. Het voelt voor velen als een tweede huiskamer, en nu heeft Anne & Max een opfrisbeurt gekregen. Wij namen uiteraard een kijkje.

Anne-en-Max-bar

Het pand van Anne & Max in de Zijlstraat stamt uit de 19e eeuw. Dat belooft al veel goeds, maar wat ze ermee gedaan hebben nog meer. Veel authentieke elementen zijn teruggehaald zoals de originele bakstenen muur, extra ramen aan de voorkant en de oude boekenkast (altijd gevuld met tijdschriften en boeken). Ooit het pand van een slagerij met verschillende ruimtes, nu één plek met veel licht en ruimte. Strijk neer aan de gezellige tafels, hoge barren, de leestafel of in de fauteuils bij het raam.

Anne-en-Max-voor

De eyecathers en middelpunt van Anne & Max zijn nog steeds de koffiebar en open keuken. De Anne’s en Max-en bereiden hier de verse sappen, broodjes en soepen. Altijd gezellig rumoerig dus. Hierdoor een ideale plek om alleen te vertoeven (genoeg leesvoer en ook wifi), maar natuurlijk ook met vrienden. De hele dag druk, en op zaterdag zelfs een rij. Maar dan is er altijd een Anne of Max aanwezig om snel een tafeltje voor je te regelen.

Anne-en-Max-doorkijk AnneMax-Haarlem-kast

Over de kaart kan Wobbe werkelijk uren praten, vol passie. “Onze missie is onze gasten gezonder de deur uit te laten gaan dan dat ze erin zijn gekomen.” Ga er dus gerust vanuit dat de kaas en jam van landgoed Mariënwaerd de beste zijn, de taarten huisgemaakt, koffie van de beste bonen en zelf samengestelde blend is, de kip een goed leven heeft gehad, groente en fruit uit de streek komen en de chocola fairtrade is. Zo kunnen wij nog wel even doorgaan, maar je krijgt en idee.  Eerlijke producten met liefde bereid, en dat proef je. Populair zijn de veggie club, club sandwich en het fruit & granen ontbijt.

Anne-en-Max-overzicht

Anne & Max is een echte aanrader voor elk moment van de dag. Ontbijt, lunch, high tea, koffie, voor alles kun je hier terecht. En lekker! Een huiskamer in de stad.

PS: neem eens een kijkje in de grote kast bij binnenkomst, vol Anne & Max producten voor thuis
PS 2: Anne & Max heeft ook vestigingen in Leiden, Alkmaar en Amsterdam

Perfect voor: ontbijt, lunch, koffiedate, high tea
Prijs: laag tot gemiddeld
Reserveren: aanschuiven maar!
Social media: Facebook, Twitter
Wifi: ja
Mozzies: 5

Anne & Max
Zijlstraat 68 zw
2011 TP Haarlem
www.annemax.nl 

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 8.00 – 18:00 uur
Zondag 9.00 – 18.00 uur
De keuken sluit een uur voor sluitingstijd

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké