Spaans eten zoals het bedoeld is; dat is wat je vindt bij restaurant Arroz aan de Botermarkt. Of beter gezegd ‘restobar’ Arroz, want de lange bar is een van de eerste dingen die je ziet wanneer je binnenkomt. In deze hotspot staat de deur open voor iedereen die Spaans wil lunchen, borrelen en/of dineren. En wie wil dat nou niet? Dat dit een groot succes zal worden, durven we nu al te voorspellen. Want niet alleen is het team achter Arroz er eentje vol horeca-ervaring, de lat wordt al vanaf dag één hoog gelegd en je merkt daardoor dat aan letterlijk alles is gedacht. Nieuwsgierig? Dat waren wij ook! We nemen je mee.

 

Arroz Restobar Spaans restaurant paella BotermarktArroz Restobar Spaans restaurant paella Botermarkt

 

Authentiek

Vergeet alles wat je denkt te weten over tapas en paella, want bij Arroz doen ze het anders. Of eigenlijk precies hetzelfde als de Spanjaarden het al jaren doen, maar dan met een moderne twist. Achter het fornuis staat een chef uit Valencia, die door zijn jarenlange ervaring precies weet hoe de Spaanse klassiekers het best smaken. Achter de bijzondere, superintelligente paellabranders (speciaal geïmporteerd uit Spanje) maken de chef en zijn team de beste rice-in-paella. In de Josper houtskoolgrill bereiden ze de lekkerste rib eye of zeebaars. En ook voor een perfect passende wijn ben je hier aan het juiste adres.

 

Arroz Restobar Spaans restaurant paella Botermarkt

 

In de keuken is where the magic happens. Een spektakel om naar te kijken, dus het is geen toeval dat er bewust is gekozen voor een lange, centrale bar. Net als in een aantal van de beste restaurants ter wereld worden de barplekken hier gezien als het neusje van de zalm. Heb je dus nog de keuze, dan is dat zeker een aanrader!

 


 

Iets anders waaraan je echt kunt merken dat bij Arroz wordt gestreefd naar een zo authentiek mogelijke ervaring, is het interieur. Niet alleen de meubels en het servies, maar ook veel van de gebruikte materialen zijn geïmporteerd uit Spanje. Des te meer krijg je bij binnenkomst het gevoel dat je plots op Ibiza bent beland.

 

Arroz Restobar Spaans restaurant paella Botermarkt

 

El menú

Op de kaart speelt de paella uiteraard een grote rol. Het grootste geheim van hun paellagerechten? De bouillon! Bij Arroz weten ze dat de smaak van de rijst grotendeels bepaald wordt door de ingrediënten waarmee de bouillon bereid is. Daarnaast moet het op de juiste temperatuur ingekookt worden, zodat de smaak perfect in de rijst trekt en dat perfecte, gekarameliseerde laagje op de bodem van de pan ontstaat. Daarna is het smullen.

 

Paella

 

Eten gebeurt ook op de traditionele manier (ten minste, als je dat wilt). Bordjes mogen, maar de Spanjaarden zelf hebben die vaak niet eens nodig. Met de gerechten in het midden en een lepel in je hand kun je lekker van alles wat proeven.

Verder vind je op de kaart verschillende kleine gerechten. Om je avond mee te beginnen, of om als volledig diner te delen met je tafelgenoten. Klassiekers (met een twist), zoals patatas bravas en gambas al ajillo, of juist verrassende creaties van de chef.

 

 

Ook voor de lunch zit je bij Arroz goed. De paellapan staat ook in de middag voor het grijpen, maar je kunt tevens kiezen voor een van de lunch specials. De bocadillos (sandwiches) met Iberico ham, chorizo of fried eggs laten je watertanden.

 

Vul het glas

Miste je nog iets essentieels? Geen zorgen, ook daar is aan gedacht. Natuurlijk weten ze bij Arroz hoe de lekkerste sangria gemaakt wordt. Die perfect gemixte, met vers fruit. Verder heeft het restaurant een uitgebreide wijnkaart en staan er zelfs verscheidene cocktails op het menu.

 

 

Terras

Die borrel smaakt vervolgens extra goed op een zonnig terras, met uitzicht op de gezellige Botermarkt. Speciaal voor de vrijmibo of borreluur in het weekend (of een van de andere dagen, waarom niet?) staan er ook smakelijke bites en charcuterie op de kaart. Om alvast bij weg te dromen over je volgende zonnige bestemming of juist om na te genieten; hier lukt het zeker.

 

 

Bekende namen

Horeca-ervaring heeft het team van Arroz zeker. Mede-eigenaar Pim is geen onbekende in de Haarlemse horecawereld (zeggen de namen Parels, Diga en Chique des Frites je iets?) en weet daardoor feilloos wat belangrijk is in een restaurant en wat juist niet. En wat dacht je van zijn compagnon Mike? Je hebt vast ook wel eens gehoord van Maita en misschien ook wel van het nieuwe Maru in Zandvoort. Deze mannen en hun team weten wat een goed restaurant een goed restaurant maakt. Daar vertrouwen we op!

 

Contact

Arroz Restobar
Botermarkt 7
2011 XL, Haarlem
arrozhaarlem.nl

instagram.com/arrozrestobar

 

Openingstijden

Maandag, 11.00 – 22.00
Dinsdag, 11.00 – 22.00
Woensdag, 11.00 – 22.00
Donderdag, 11.00 – 22.00
Vrijdag, 11.00 – 22.00
Zaterdag, 11.00 – 22.00
Zondag, 11.00 – 22.00

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké