Ambachtelijk zuurdesem brood, dat vind je bij Artesano Bakkerij. Deze bakkerij zit in de Tempelierstraat en wordt gerund door latina’s Gaby en Maca. Deze twee mama’s weten wel hoe je lekker bakt en willen hun passie voor eten delen met de rest van Haarlem. Geen fabrieken, chemische ingrediënten of andere producten die niet thuishoren in je eten. Alles wat hier wordt gemaakt is artisanaal en met liefde bereid. Dat proef je ook!

 

 

Spaans voor Ambachtelijk

De naam Artesano betekent in het Spaans ambachtelijk. De reden dat de bakkerij zo heet is omdat alles wat Gaby en Maca verkopen ‘from scratch’ wordt gemaakt. De dagen als bakker beginnen vroeg, al even na 05.00 uur beginnen de ovens warm te worden en staan de dames op om vers en overheerlijke brood te bakken. Er wordt niet gebruik gemaakt van kunstmatige ingrediënten en het fermentatieproces is langzaam. Dit proces zorgt er ook voor dat wat je eet beter is voor je lijf en de natuur. De passie voor bakken is wat de eigenaressen heeft samengebracht en dit willen ze graag doorgeven aan nieuwe generaties. Het is zo iets anders dan je brood bij de supermarkt halen.

 

Verborgen parel

De Tempeliersstraat is momenteel volop in de verbouwing. Je moet wellicht even goed zoeken maar als je eenmaal het logo met het groene blaadje ziet, weet je dat je aan het juiste adres bent. Locals, expats en toeristen, jong en oud, iedereen is welkom bij Artesano! Kom je voor een overheerlijk brood voor thuis, een lekker gebakje tussendoor of zelfs een lunch?

 

 

Lokaal

Samenwerken is een belangrijke kernwaarde voor Artesano. Hun brood wordt al bij sommige restaurants in Haarlem verkocht, waaronder: Nancy’s, Mama Gaia en Blend. De Focaccia staat als special op het menu bij Pip Deli op vrijdag en Gaby en Maca kunnen natuurlijk niet wachten tot meer ondernemers dit initiatief nemen. 

 

 

Stempelen maar

Waar Gaby en Maca blij van worden? Dat zijn dan toch wel de terugkerende klanten. Deze willen zij graag belonen voor hun loyaliteit. Daar hebben ze dan ook wat op gevonden. Bij de kassa bewaren ze stempelkaarten met jouw naam erop. Kom je langs en koop je brood bij ze, krijg je er een stempel bij. Bij 10 zegels is je kaart vol en ontvang je een gratis brood. 

Maar eh die stempelkaart, raken mensen die dan niet kwijt? (Of je kent het wel, vergeten mee te nemen.) Ook daar is aan gedacht. Deze stempelkaart blijft namelijk in de bakkerij en zorgt ervoor dat je altijd kan stempelen. Dit houd het extra persoonlijk en is een goede manier voor Gaby en Maca om hun klanten beter te leren kennen en te onthouden.

 

Workshops en meer

Momenteel zijn er niet veel bakkers meer, de passie voor het bakken lijkt soms wel verloren te zijn. Maar niets is minder waar. Met de workshops die Artesano aanbiedt, hopen zij meer Haarlemmers te stimuleren om te gaan bakken en nieuwe dingen te leren. Hun doel is dan ook om maandelijks of om de maand een workshop te organiseren waarin jij nieuwe skills in de keuken leert. Houd vooral de socials in de gaten om je in te schrijven voor één van de workshops.

 

Contact

Artesano Bakkerij
Tempeliersstraat 28

2012 EE Haarlem
artesanobakkerij.com
instagram.com/artesanobakkerij

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 08:00 – 16:00
Donderdag, 08:00 – 16:00
Vrijdag, 08:00 – 16:00
Zaterdag, 08:00 – 16:00
Zondag, gesloten

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké