De Aziatische keuken, wij zijn er dol op! En dan vooral lekkere sushi, maar ook van streetfood, rijsttafels en specialiteiten kunnen wij flink genieten. Jij ook? Check dan zeker even dit lijstje. Dit zijn onze favoriete Aziatische & sushi restaurants in Haarlem op een rij!

Bambu
Bambu Kitchen & Bar brengt met hun Asian street food een stukje Azië naar de Grote Markt. Het concept is simpel: je bestelt meerdere gerechten die je samen met je tafelgenoten deelt. Op de menukaart voor ieder wat wils (ook vega opties). Met veel bamboe en velours is de inrichting ook om van te smullen.
Adres: Grote Markt 12
Reserveer hier je tafel >
Lees meer over Bambu >


Bambu

Konomi
Het kleinschalige restaurant Konomi is perfect voor een avond waarbij je je echt even in Japan waant. Het personeel loopt in Japanse kledij en je krijgt een warm doekje bij het plaatsnemen met een amuse vooraf. Je kan er heerlijk à la carte lunchen en dineren. Naast de sushi zijn er gerechten zoals wagyu beef, octopus carpaccio, gestoofd livarvarken (buikspek) of gebakken zalm.
Adres: Paarlaarsteeg 7
Reserveer hier je tafel >
Lees meer over Konomi >


Konomi

Bistrobar Indonesia
Indonesische klassiekers, zoals een rijsttafel, maar ook indo street food gerechten kan je hier vinden. Er is een ruime keus aan verschillende kleine en middelgrote gerechten. Heerlijk om samen te delen. Naast bijpassende wijnen, lekkere biertjes staan er ook (nog) heerlijke cocktails op de kaart. Mocht je trouwens niet kunnen kiezen, kan je je door de chef-kok laten verrassen!
Adres: Zijlstraat 49
Reserveer hier je tafel >
Lees meer over Bistrobar Indonesia >


Bistrobar Indonesia

Samabe
Bij Samabe kan je niet alleen terecht voor het diner maar ook voor de borrel. Op de kaart staan dan ook veel bites zoals saté ayam, verschillende loempia’s en Martabak (deegpakketjes gevuld met gehakt, prei en ei). ‘s Avonds is het genieten geblazen van verschillende rijsttafels (ook een vega versie) en losse hoofdgerechten zoals stoofgerechten van rund, lam of vis. Maar ook originele saté’s en vegetarische gerechten. Allemaal volgens de Balinese keuken.
Adres: Korte Veerstraat 1
Reserveer hier je tafel >
Lees meer over Samabe >


Samabe

Sumo
Met wel drie vestigingen in Haarlem denk je al gauw aan Sumo als je zin hebt in sushi. De vestiging aan de Oude Groenmarkt is de grootste van de 3, de vestiging aan de Riviervismarkt is kleiner en daardoor wat knusser. Bij beide kan je terecht voor all you can eat sushi. Maar bij de derde vestiging halverwege de Kruisstraat zit Sumo’s eerste Sushi & Noodle Bar! Wat deze nieuwe Sumo extra bijzonder maakt, is dat het dus geen all you can eat-vestiging is, maar een echte noodle bar.
Adres: Oude Groenmarkt 14(Sumo 1)
Riviervismarkt 11 (Sumo 2)
Kruisstraat 9 (Sumo 3)
Reserveer hier je tafel bij Sumo 1 >
Lees meer over Sumo >


Sumo

Erawan
Erawan is een heerlijk Thais restaurant in de Schagchelstraat. Bij Erawan staat de authentieke smaak centraal. De smaak wordt vaak aangepast aan de Europese smaak, maar niet bij Erawan. De groente en kruiden die ze gebruiken word wekelijks geïmporteerd vanuit Thailand.
Adres: Schagchelstraat 13
Reserveer hier je tafel >
Lees meer over Erawan >

Maita
Een combinatie van Peruaanse en Japanse gerechten. Ze serveren er kleine hapjes zoals ceviche, rauwe, in zuur gemarineerde vis of de Para Picar van Aji Amarillo aardappel met krab en gefrituurde sushi rijst met pittige tonijn tartaar. Naast dat het eten overheerlijk is, zijn het ook nog eens kleine kunstwerkjes op je bord. Zeker het proberen waard dus!
Adres: Lange Veerstraat 45
Lees meer over Maita >


Maita

Nog meer lekkere restaurants om te eten vind je hier:
12x Leukste restaurants in Haarlem >>
10x Budget restaurants in Haarlem >>
Ristorante Luca: een echt Italiaans familierestaurant >>
7x Toprestaurants in Haarlem >>Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!