Echt authentiek Italiaans voor een fijne prijs. Dat is Back to Basics. Dit restaurant is nieuw in Haarlem, gevestigd in de Zijlstraat. De familie Donisi komt uit Italië, zij runnen deze plek en staan ook zelf in de keuken. Smul van de houtoven pizza’s, pasta, antipasti, dolci en meer. Fijne smaken en alles met liefde bereid. Wij gingen proeven en kunnen vast verklappen dat het eten hier heerlijk is!

Back-to-Basics-Haarlem-4

Back-to-Basics-Haarlem-1

Vader Francesco ontfermt zich over de pizza’s. Dit zijn niet zomaar pizza’s. Francesco was in de jaren negentig beste pizzabakker van ons land, en runde daarna een pizzeria in Italië. Wij Haarlemmers mogen dus in onze handjes knijpen. De pizza’s worden uiteraard bereid in de zelfgemaakte houtoven. De pizza’s (circa €13) zijn dan ook in één woord verrukkelijk en een vast element op de kaart.

Back-to-Basics-Haarlem-7

Voor een pizza kun je bij Back to Basics dus altijd terecht, maar er is meer! Wekelijks wisselt het menu, wat vaak bestaat uit twee soorten huisgemaakte pasta’s, antipasti en diverse toetjes (er is ook pizza Nutella :)).

Back-to-Basics-Haarlem-8

De jonge Italiaanse kok kan er wat van, alles met subtiele smaken. Ingrediënten zijn vers en komen zoveel mogelijk rechtstreeks uit Italië. Kies zeker voor een bord antipasti, is smullen. Breng gerust vaker een bezoekje aan dit restaurant. Lekker, goed geprijsd en door de wisselende menu’s gaat het nooit vervelen.

Back-to-Basics-Haarlem-9

Franco, Cathleen en India hebben naast Italië ook een warme band met Haarlem. Daarom is onze stad ook de plek voor Back to Basics geworden. Een langgekoesterde wens voor een eigen restaurant ging hiermee in vervulling. Wij Haarlemmers kunnen nu eens proeven wat authentiek Italiaans eten is. De familie Donisi voedt de Hollander graag op. Geen pizza shoarma of pasta bolognaise hier.

Back-to-Basics-Haarlem-2

Back to Basics is nu nog alleen in de avonden geopend, maar er zijn ook plannen voor de lunch. Vanaf eind dit jaar kunnen wij genieten van belegde pizzilli. Deze ‘broodjes’ komen uiteraard ook uit Italië en worden belegd met veel lekkers.

Back-to-Basics-Haarlem-5

De familie Donisi is ook nog eens enorm gastvrij. Ga dus snel proeven bij Back to Basics, wij gingen met een heerlijk gevulde buik naar buiten!

Back to Basics
Zijlstraat 35
Haarlem
Tel: 023 202 5125
www.pizzeriabacktobasics.nl

Openingstijden
Ma: gesloten
Di: 17.00 – 00.00
Wo: 17.00 – 00.00
Do: 17.00 – 00.00
Vr: 17.00 – 02.00
Za: 17.00 – 02.00
Zo: 17.00 – 00.00

Reserveer nu een tafeltje bij Back to Basics

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké