Yes, een echte pastabar! De vraag was er al veel langer, maar het aanbod bleef tot nu toe nog achter. Gelukkig zijn niet alle dromen bedrog en is Bar Leoni sinds kort in ons leven verschenen. Deze nieuwe tent in toch wel dé horecastraat van Haarlem, de Lange Veerstraat, is de nieuwe go-to hotspot als je houdt van Italiaanse klassiekers. Perfect voor een hele avond mediterraans tafelen of gewoon een simpele pasta aan de bar.

 

Kansen

Het team achter Bar Leoni is stuk voor stuk bekend in de horeca. Geen wonder dus dat dit concept zo snel op poten stond. Eigenaren Dirk, Luuk, Thomas en Mark kennen elkaar al jaren, onder andere uit de keukens van Table 24 en La Plume. De wens om samen ooit iets tofs te beginnen in het mooie pand van Wijnlokaal Louwtje bleef een tijdje in de lucht hangen, totdat die kans zich plots presenteerde. Een paar maanden en een flinke verbouwing verder, staan ze vol trots in hun eigen zaak.

 

 

Pasta en antipasti

Op de kaart van Bar Leoni houden ze het simpel. Net als bij de Italianen draait het om kwaliteit: goede, verse producten, bereid zoals het hoort en zonder al te veel poespas. Je kunt hier makkelijk even een bord pasta en een glas wijn bestellen – zodat je vanavond even niet hoeft te koken -, maar een avond vol heerlijke hapjes en drankjes is ook zeker een goede optie. Begin met een aperitivo, zoals verse focaccia geïmporteerd uit Italië, deel vervolgens gezellig een burrata met basilicumolie of een vitello tonnato en daarna sla zeker de overheerlijke pasta niet over. De conchiglie met venkelworst, olijven en cherrytomaten? Verrukkelijk!

 

 

Aan de bar

De mannen hebben met opzet gekozen voor een open keuken en een lange bar met voldoende krukken. Naast dat het altijd leuk is om te dineren met zicht op de keuken, past de bar ook bij het levendige karakter van het concept. Naast heerlijke Italiaanse wijnen ben je bij Leoni ook aan het juiste adres voor een goede cocktail. Na het eten schuiven ze de stoelen gewoon een beetje aan de kant en is er ook genoeg ruimte voor aanhakende vrienden en andere gezelligheidszoekers in de stad. Dat wordt op z’n Italiaans genieten tot in de late uurtjes.

 

 

Contact

Bar Leoni
Lange Veerstraat 11
2011 DA Haarlem
bar-leoni.nl 
instagram.com/barleonihaarlem

Openingstijden

Maandag t/m zondag,  17.00 – 01.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké