Wij muggen zijn gek op borrelen, niet alleen met een fluitje en bitterbal, ook voor een goede cocktail draaien we onze hand niet om. En laten we nou laatst een bezoek hebben gebracht aan deze leuke cocktailbar: Bar Number 5. Geluk moet je delen, hebben wij geleerd, daarom bij deze.

Cocktailbar Number 5 Haarlem13

Cocktailbar Number 5 Haarlem10

Bar Number 5 vind je op de Riviervischmarkt nummer… vijf! Denk je nu nog steeds, waar? Achter de Bavokerk dus. Een knusse plek met warme en feestelijke sfeer, waar je direct aan de bar, één van de hoge tafels of in een hoekje samen kunt genieten van een cocktail. En die cocktail dat is er niet zomaar één.

Cocktailbar Number 5 Haarlem07

Cocktailbar-Number-5-Haarlem02-01

Wij hebben eigenaresse Angela natuurlijk onder het genot een Passionfruit Mojito (de Number 5 topper) het hemd van ‘t lijf gevraagd en haar eerste compliment ging uit naar de barmannen. Bij Bar Number 5 staan namelijk de pro’s van het Amsterdamse Shake en Style, die ook de cocktails verzorgen voor o.a. House of Bols en Harbour Club, jouw drankje in elkaar te draaien en schudden.

Cocktailbar Number 5 Haarlem12

Op de uitvoerige lijst van cocktails vind je Modern Classics, zoals Margarita’s, Martini’s en onze favoriet: de Moscow Mule. Je kunt ook kiezen voor één van de klassiekers met een Number 5 twist, één van de signature cocktails, bijvoorbeeld een Tiki, of een G&T. Weet je niet wat jouw cocktail is? De barmannen helpen je graag! En, voor de iets minder avontuurlijke bezoekers… ze hebben ook gewoon een biertje. Een kleine snack is altijd part of the deal, maar sinds kort kun je je lekkere trek ook stillen met een bittergarnituurtje. Altijd fijn.

Cocktailbar Number 5 Haarlem06

Bij Bar Number 5 doe je een drankje op het terras, een cocktail met vrienden of een afzakkertje. Angela is een te gekke gastvrouw. Kom op tijd om een fijne tafel te bemachtigen want het zit snel vol.

Cocktailbar-Number-5-Haarlem03-01

Cocktailbar-Number-5-Haarlem04-01

Leuke weetjes? De naam Bar Number 5 komt natuurlijk van Riviervischmarkt 5, maar het besluit om de bar zo te noemen kwam pas toen ze de elektricien hoorden zeggen – I’m at number 5! Ook als je niet hoeft te plassen, ga toch even… (we verklappen niets). Bij Bar Number 5 kun je ook terecht voor bedrijfsborrels, cocktailworkshops of als je een andere reden hebt om een iets te vieren.

Bar Number 5
Riviervischmarkt 5
2011 HJ Haarlem
www.barnumber5.nl
Facebook.com/barnmbr5
Instagram.com/barnmbr5
Tel: 06 11361101

Openingstijden
Woensdag t/m zondag 18.00 tot 02.00/03.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké