Na weken lege stranden ontstaan er in Zandvoort allerlei leuke initiatieven bij de strandtenten. Toen het bericht kwam dat de horeca langer dicht moest blijven, hebben verschillende strandtenten een beach bar, take-away, winkel of ijstent geopend. Leuke plekken om weer even heerlijk van het strand en de strandtent te genieten. Maar natuurlijk: met mate!

LET WEL OP: Je kunt het beste met de fiets gaan, want de wegen naar Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn nog steeds afgesloten en parkeerterreinen zijn dicht. Maak je bezoek ook niet te lang, want er zijn nergens toiletten. Houd natuurlijk overal 1,5 meter afstand en ga na het bestellen van je drankje of hapje ergens verderop op het strand zitten, niet bij de strandtent zelf. Sommige beach bars zijn alleen open met mooi weer of in het weekend, dus check even hun socials voordat je gaat. 

 Foto’s: De beach bar van Ubuntu, heerlijk eten van Hippie Fish & een ijsje van Ubuntu

 

Hippie Fish – Beach bar, take-away en food box

Hippie Fish heeft hun Beach House omgetoverd tot een leuke beach bar met onder andere lekkere koffie, verse croissantjes en koele drankjes. Goed sfeertje natuurlijk en lekker eten. Want elke dag kun je hier tussen 11.00 en 15.00 uur hun Lunch Take Away Menu met een vers sapje, soep en een sandwich krijgen voor € 10,- p.p. Heerlijk voor een picknick op het strand. In het weekend hebben ze daarnaast de Hippie Fish Diner Box voor 2 personen voor 2 dagen voor € 40,-. Afhalen of bezorgen, thuis hoef je het alleen nog even op te warmen. Superlekker, zoals je van Hippie Fish gewend bent. Compleet met een Spotify Playlist en een heerlijk dessert! Zo krijg je toch nog dat heerlijke zomerse Hippie Fish gevoel. Wel even vooraf online bestellen.

Boulevard Paulus Loot 3 – Zandvoort
www.hippiefish.nl

@hippiefishzandvoort
Elke dag open. Lunch van 11.00 tot 15.00 uur. Bezorging in Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort en Aerdenhout. 

 

Ubuntu – Beach bar en ijstentje

Ubuntu heeft de bestaande buitenbar geopend voor take-away, coffee to go, drankjes, broodjes en snacks. De stoelen zijn hier nu wel weg, maar het blijft een fijne plek om even te zitten en over het strand en de zee uit te kijken. Kleedje mee en genieten maar. Want hun fijne muziek staat wel gewoon lekker aan. En het leuke is dat je hier nu ook heerlijke ijsjes kunt krijgen! Je kunt zelfs kiezen uit 24 verschillende smaken. Helemaal leuk dus om ook je kids mee naartoe te nemen.

Boulevard Paulus Loot 1 – Zandvoort
www.ubuntubeach.nl

@ubuntubeach
Open bij mooi weer.

 


Foto: Tijns Beach Bar

 

Tijn Akersloot – Pizza take-away

Tijn Akersloot heeft in het weekend de buitenbar open waar je hun overheerlijke houtoven pizza kunt krijgen! Zo’n goed idee. Lekker om – op een mooie zwoele avond – op het strand op te eten. Je hebt keuze uit Pizza Margherita, Pizza Salami of Pizza Vegetariana. Geopend in het weekend van 15.00 tot 19.00 uur. Bestellen kan bij de buitenbar of vooraf online.

Boulevard Paulus Loot 1B – Zandvoort
www.tijnakersloot.nl
@tijnakersloot

Open in het weekend van 15.00 tot 19.00 uur.

 


Foto: Het winkeltje van Tent 6

 

Tent 6 – Take-away winkeltje en menu’s voor thuis

Tent 6 is een leuk winkeltje op het strand begonnen. Helemaal in Tent 6 stijl, compleet met hun heerlijkste gerechtjes. Hier kun je o.a. coffee to go, wijn, bier, lekkere frisdrankjes, happen, pasta, brood & dips krijgen. Lekker voor thuis of op het strand. Het winkeltje is open van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kun je in het weekend ook een heerlijk Tent 6-menu voor thuis krijgen, een goed gevulde tas met elke week andere gerechten, voor 2 personen voor € 55,-. Vooraf bestellen en afhalen tussen 15.00 en 18.30 uur. Woon je in Zandvoort, dan kunnen ze ‘m ook bij je komen brengen.

Boulevard Paulus Loot, Strandafgang 6 – Zandvoort
www.tent6.nl
@tent_6
Winkeltje: open van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Menu’s: vrijdag, zaterdag en zondag afhalen tussen 15.00 en 18.30 uur.

 

OHANA Beach – Beach bar

Naast Tent 6 zit de nieuwe strandtent OHANA Beach. Hier is de afgelopen maanden hard gewerkt om alles in nieuwe stijl op te bouwen. Jammer genoeg kunnen we nog niet het complete eindresultaat bewonderen. Maar voor zover we door de ramen konden zien, wordt dit een leuke aanwinst voor Zandvoort. Nu in ieder geval vast open met een leuk beach barretje. Hopelijk kunnen we snel echt even binnen kijken!

Boulevard Paulus Loot 5a – Zandvoort
www.ohanabeach.nl
@ohanazandvoort
Open bij mooi weer.

 

The Spot – On the go

Bij The Spot kun je heerlijk beach- en surffood krijgen voor een ontbijt, lunch, borrel of diner op het strand. Granola Bowl, Acai Bowl, Salmon Poke, Burger, Wrap, Flatbread, Ceasar Salad, Nacho’s… Gezonde opties en Ocean Friendly. Heerlijk om lekker op het strand van te genieten, zeker als je het water op of in geweest bent! Maar ook om mee te nemen voor thuis of voor tijdens je strandwandeling.

Boulevard Barnaart 23A – Zandvoort
www.gotothespot.com
@thespotwatersport
Open in het weekend.

 


Foto’s: Het strand bij Ajuma en de bar van Fosfor

 

Ajuma – Take-away asian food

Rijd terug naar huis nog even langs Ajuma voor ‘Ajuma Bij je thuis’. Van woensdag tot en met zondag kun je hier jouw favoriete Ajuma gerechten – Pad Thai, Roti – afhalen en heb je toch een beetje gevoel dat je bij ze op het terras zit. Houd hun Insta in de gaten voor specials zoals Peking Eend en Tasting Menu’s.

Boulevard Barnaart 24 – Zandvoort
www.ajuma.nl/bijjethuis

@ajumabeach
Open van woensdag tot en met zondag.

 

Fosfor – Beach bar

Fiets vanaf Tijn Akersloot door de duinen naar Strandafgang Zuiderduin 7 of loop een kwartiertje over het strand. Dan kom je bij Fosfor, de laatste strandtent op het Zuidstrand. Hier staat ook een leuke beach bar met heerlijke koffie en wat kleins te eten. Zo’n fijne rustige plek op een mooi stuk strand.

Strandafgang Zuiderduin 7 – Zandvoort
www.fosforzandvoort.com

@fosforzandvoort
Open bij mooi weer.

 

Geen beach bar, maar wél heel leuk voor de kids:


Foto: De surfschool van Surfana

 

Surfana – Surflessen voor kids

Vanaf eind april kunnen kinderen tussen de 6 en 18 jaar weer surflessen volgen bij Surfana. Even lekker hun energie kwijt op het water! De kleedkamers zijn wel dicht (en Rapa Nui ook), dus omkleden vindt plaats op het strand. Ook hier zijn geen toiletten en de parkings zijn gesloten, dus kom op de fiets, met de bus of zet je kids af met de auto.

Boulevard Barnaart 27 – Zandvoort
www.surfana.com

@surfana_collective
Elke dag open (surflessen afhankelijk van weersomstandigheden).

 

Liefs uit Zandvoort,

X Kristel

 

Fotocredits: Liefs uit Zandvoort / Kristel Veerman

 

Meer weten over Zandvoort? Kijk dan op www.liefsuitzandvoort.comHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!