Als er iets dit jaar booming was dan waren het wel nieuwe koffie- en lunchtentjes. Afwisselend, origineel, leuk ingericht en vooral lekker. Wij Haarlemmers zijn gek op koffie en lunch buiten de deur. Dit zijn de leukste op een rij, dit jaar geopend!

Koffie-lunch-2015

By Lima: heerlijk en eerlijk
In de herfst opende aanwinst By Lima. Elke dag open, van 8 tot 8. Alles hier is heerlijk, maar ook eerlijk. Van veganistisch of tot suiker- en glutenvrij, hier hebben ze het. By Lima is ook nog eens heel gezellig en lekker licht. Goede wifi, een lekker terras. Eigenlijk kan By Lima altijd!
Meer over By Lima >

By-Lima-Haarlem-7

Fortuyn: stoer en stijlvol
Al niet meer weg te denken uit Haarlem, maar Fortuyn is toch echt pas dit jaar geopend. Een groot succes! Hoe kon het ook anders, want eigenaren Erik en Micha runnen al jaren succesvol Dodici. Fortuyn is stoer ingericht en heeft het mooiste uitzicht over de Grote Markt. Op de kaart veel smakelijks uit de Josper grill oven. Deze plek kan de hele dag, want naast koffie en lunch is het ook heerlijk dineren.
Meer over Fortuyn >

Fortuyn Haarlem 3

Mica: koffiebar in de Kleine Hout
Net open, deze nieuwe koffiebar in de Kleine Houtstraat gerund door twee zussen Sophie en Anna Marie. Het is knus met een Scandinavische huiskamersfeer. Heerlijke koffie en huisgemaakt bananabread, shortbread, cookies en meer.
Meer over Mica >

Mica Coffeebar

Yoghurt Barn: loei lekker
Sinds dit jaar eindelijk ook in Haarlem. De Yoghurt Barn is een genot voor het oog en zeker ook voor de smaakpapillen. Heerlijke koffie, en natuurlijk yoghurt! In alle soorten en maten, met diverse variaties en toppings. Stel je eigen yoghurt samen of kies een samengestelde yoghurt. Ook heel leuk voor high tea.
Meer over Yoghurt Barn >

Yoghurt Barn Haarlem

Het Veerkwartier: Haarlems buitenpaviljoen
Bij de Veerplas zit sinds dit jaar Het Veerkwartier. Een buitenpaviljoen bestaande uit een kas en containers, ingericht met veel vintage en planten. Een lekkere no-nonsense sfeer en veel frisse lucht. Het hele jaar open en ook nog eens een heerlijke kaart met veel seizoensproducten.
Meer over Het Veerkwartier >

Het-Veerkwartier-Haarlem-26

Barista café: never enough coffee
Een koffiebar in de Grote Houtstraat zoals hij hoort te zijn. Ruim opgezet en mooi ingericht. Met diverse hoekjes, ook voor kids. Lekkere koffie, maar vooral: veel om van te smullen. Bites, sandwiches, zelfgemaakte taarten, smoothies en borrelhapjes. Ook leuk voor high tea.
Meer over Barista café >

Barista Cafe Haarlem

Toost: toast of the town
Het hippe Toost aan het Spaarne kan voor ontbijt, lunch, diner en borrel. De kaart is back to basic in een chique jasje, betaalbaar en kwalitatief goed. Toost heeft een eigen koffiemerk ‘Holy Moly’, ook lekker! Fijne inrichting en veel licht met uitzicht over het Spaarne.
Meer over Toost >

Toost-Haarlem-5

Nesta: lunch aan de Bakenesser
Een bekende horecalocatie net buiten de drukke straten op het hoekje van het Spaarne en de Bakenessergracht. Sinds een paar maanden zit hier Nesta. Puur ingericht met veel planten, designtegels en kussens. Een huiskamersfeer! Naast diner is hier ook lunch. Neem eens plaats aan het raam voor het leuke uitzicht.
Meer over Nesta >

Nesta-Haarlem-2


Downtown Coffee: koffie in de Anegang

Dit industriële maar knusse koffietentje is sinds een paar maanden neergestreken in de Anegang. Met versgebakken taarten en natuurlijk lekkere koffie ‘Blend 67’. Ideaal voor tijdens het shoppen.
Meer over Downtown Coffee >

Downtown-Coffee-Haarlem-6

Crêpe Affair: pannenkoeken!
De naam zegt het al, ze hebben hier crêpes is alle soorten en maten. Met bijvoorbeeld appel en geitenkaas, of met yoghurt en bosvruchten. Een pannenkoekenrestaurant met een modern jasje. Het is leuk ingericht en ruim. Naast crêpes ook koffie en lekkere sapjes.
Meer over Crêpe Affair >

Crepe-Affaire-Haarlem-5

Meer lijstjes? Bekijk ze hier >

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!