Als je alleen de etalage van Bij Babette bekijkt, loopt het water je al in de mond. Overheerlijke taarten, scones, brownies en cakes staan prachtig uitgestald. Tel daarbij op dat je hier de keuze hebt uit bijna honderd soorten thee en je moét dit mooie, roze hoekpand in de Kruisstraat wel binnenlopen. Welkom bij Bij Babette!

Bij-Babette-Haarlem-2

Eigenaresse Sarah verwelkomt elke klant, geen uitzondering, met een welgemeend ‘Welcome darling’ of ‘Hello, my dear!’. Ze loopt rond met schalen vol brownies en fudge, en je krijg het idee dat je bij iemand in Engeland op de thee bent. “Maar hier zit je droog!” lacht Sarah. De Britse woont inmiddels bijna tien jaar in Nederland. De naam Bij Babette klinkt erg Hollands, maar het is afgeleid van Babette’s Feast: een film over ’n vrouw die met behulp van eten voor blijheid zorgt, precies wat Sarah ‘Babette’ Hawkin ook doet.

Bij-Babette-Haarlem-Taart

In de gezellige tearoom ligt op elke tafel een thee-waaier, met op de achterkant het verhaal achter de thee. De creativiteit spat ervan af, met namen als ‘Love Potion’, ‘Heal a Broken Heart’ of ‘British Prime Minister’s Tea’. Het is bijna onmogelijk om een keuze te maken! Gelukkig helpt het personeel graag om een theesmaak te kiezen die perfect bij jou of je gemoedstoestand past. Bovendien wordt elke thee geserveerd met een zandlopertje, zodat de thee precies lang genoeg trekt.

 

Bij-Babette-Haarlem-Cake

En dan de taart… Net als de theemixen, zijn ook alle gebaksrecepten van Sarah zelf. Er wordt de hele dag door gebakken in de keuken boven de tearoom: van frambozen-cheesecake tot karamel-blondies en van frisse citroencake tot Britse scones met appel, kaneel en gember. Er is voor ieder wat wils, en het assortiment wisselt per dag. Heb je meer zin in hartig? Dan kun je ook een heerlijk broodje of een salade bestellen.

Bij-Babette-Haarlem-toonbank

In grote kasten staan potjes Engels snoep en tientallen soorten jam uitgestald – in de meest bijzondere smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van frambozen met rabarber-jam, of de hartige gekarameliseerde ui-chutney? Er zijn zakjes fudge en bakmixen voor scones te koop, en uiteraard alle mogelijke soorten thee. Alles is stuk voor stuk vrolijk verpakt, dus ook voor cadeautjes ben je hier aan het juiste adres. Bovendien verzorgt Bij Babette ook bruiloften, verjaardagen en andere feesten, hier in de tearoom of op locatie.

Bij-Babette-Haarlem-1

Na een geslaagde test met een pop-up store, wil Bij Babette ook een vestiging in Amsterdam. “Maar we worden geen Starbucks hoor!” zegt Sarah. “Bij Babette is juist bewust alles wat Starbucks niét is: er is geen wifi, op de knusse tafeltjes zijn geen kranten of tijdschriften te vinden en we doen niet aan afhaalkoffie- of thee. Natuurlijk is iedereen meer dan welkom om hier te werken, maar Bij Babette is in eerste instantie een plek om gezellig bij te kletsen en om te genieten van thee en taart. Precies zoals op de deur staat: tea, decadence and sympathy available.”

Kortom, heb je zin om een uurtje naar Engeland te gaan? Ga dan naar Bij Babette!

Contact

Bij Babette
Kruisstraat 31
2100 PW ,Haarlem
www.bijbabette.com

www.instagram.com/bijbabette
www.facebook.com/pages/BijBabette

Openingstijden

Zeven dagen per week, van 09:30 – 18:00 uur.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké