Biologische broodjesbar Kadetje van Edje is geopend! Eigenaresse Charlotte Verburg werd op slag verliefd op het mooie middeleeuwse pandje aan de Lange Veerstraat 21. Dit is dé plek voor de droom van haar moeder (Edje!) en haarzelf om ooit eens een eigen zaak te beginnen. Na een flinke verbouwing is sinds half december Kadetje van Edje voor geopend verklaard!

kadetje-van-edje-haarlem-8

kadetje-van-edje-haarlem-3

De menukaart staat vol met duurzame, eerlijke en biologische belegde kadetjes. En de fairtrade koffie van Santas wordt in recyclebare blikken aangeleverd, want plastic is natuurlijk uit den boze. Ga vooral voor de steak tartaar of filet americain. Beide vers en zelfgemaakt waardoor voor elke dag weer geldt: op = op. Anders moet je later terugkomen voor poging twee (ook geen straf). Edje zelf staat ondertussen hoogstwaarschijnlijk gehaktballen te draaien in de keuken voor hét kadetje onder de kadetjes: Edje’s Bal. Lekker met rucola en mosterdmayo. Over die mosterdmayo: die is dus óók zelfgemaakt door Charlotte. Net zoals alle andere sauzen. Je kunt ook gaan voor een stok-, spelt- of glutenvrij broodje. Maar een kadetje is natuurlijk wel zo toepasselijk.

kadetje-van-edje-haarlem-4

kadetje-van-edje-haarlem-7

We gaan een paar eeuwen terug in de tijd, naar het jaar 1665. Het smalle steegje naast nummer 21 voert naar het Broodhuis van pastoor Bloemert, waar de allerarmsten brood konden halen. De kelder van Lange Veerstraat 21 maakte hoogstwaarschijnlijk deel uit van het Broodhuis, maar hoe precies laten de eeuwen in een raadsel. Anno 2017 zijn er in ieder geval plannen genoeg deze mooie middeleeuwse kelder om te dopen tot een fijne plek om te genieten van je kadetje.

kadetje-van-edje-haarlem-1

kadetje-van-edje-haarlem-10

In de broodjesbar zelf zijn ook middeleeuwse sporen te zien in de vorm van oude verf op de plafondbalken. Leuk weetje: het Broodhuis staat er nog steeds, het is te zien op ingelijste foto’s aan de wand in de broodjesbar. Het pand lijkt in ieder geval graag verbonden te blijven met brood; toen met brood(jeshuis), nu als brood(jesbar).

kadetje-van-edje-haarlem-5

kadetje-van-edje-haarlem-9

Wip binnen voor een take away warme croissant en espresso. Natuurlijk in een mooi duurzaam zakje. Of plof neer in een luie stoel met mooi uitzicht op de gevels van de Lange Veer. Geniet in december en januari van de openingsactie; alle Edje’s specials voor €3,50!

kadetje-van-edje-haarlem-11

kadetje-van-edje-haarlem-2

Kadetje van Edje
Lange veerstraat 21
2011 DA Haarlem
Facebook.com/kadetjevanedje

Openingstijden
Dinsdag tot en met zondag van 9:30 tot 17:00 uur

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie