Het was al leuk in de Kleine Houtstraat, en het wordt steeds leuker. Naast veel nieuwe winkels ook genoeg hotspots om een drankje of hapje te nuttigen. Op nummer 4 zat koffietentje Espresso Lounge, maar sinds deze maand zit hier Bistro BiS. Naast goede koffie nu ook lunch, diner en borrel. Wat deze plek extra bijzonder maakt is de speelruimte beneden voor kinderen.

BIS Haarlem01

BIS Haarlem05

Bistro BiS is een relaxed plekje waarvan de buitenkant al doet vermoeden dat het er gewoon goed is. De nieuwe eigenaren Sukarna en Arnoud zijn geen vreemde in de Haarlemse horeca. Jarenlang runde zij succesvol restaurant Entrekoos in de Kruisstraat. Waarom dan nu Bistro BiS? “Entrekoos was alleen open in de avond en wij hadden veel personeel. Wij waren toe aan iets nieuws, meer overdag werken en zelf in de zaak staan. Toen deze plek voorbij kwam was de keuze snel gemaakt”, vertelt Arnoud. En nu is BiS een feit!

BIS Haarlem11

De plek is opgefrist. Achterin is meer ruimte gekomen, er zijn tafels voor twee, frisse gekleurde stoelen en ook op het terras is meer plek. Bij het raam kun je heerlijk mensen kijken met een tijdschrift bij de hand. Er is ook goede wifi. Bij BiS kun je dus met een groepje neerstrijken of alleen met je laptop of tijdschrift.

BIS Haarlem10

BIS Haarlem09

BiS staat voor ‘bistro‘, maar ook voor ‘volgende ronde’ en ‘volgende keer’. Voor Arnoud en Sukarna is dit ook symbolisch de volgende ronde na Entrekoos. Alle mediterraanse landen komen terug op de kaart welke zich kenmerkt door lekkere diepe smaken. Het wiel opnieuw uitvinden doen ze niet aan, herkenbare gerechten maar dan gewoon goed en zoveel mogelijk zelf gemaakt. Geniet als lunch bijvoorbeeld van Caesar salad, salade geitenkaas, verse soep, een broodje Pastrami of Caprese. Ook aan taarten en de kids is gedacht. ’s Avonds een niet te grote kaart met bijvoorbeeld lasagne, roodbaars en piepkuiken.

Toen de Espresso Lounge hier nog zat stond deze plek in het teken van koffie, en dat is nog steeds zo. De goede koffie is van Giraffe en smaakt heerlijk. Ze zijn ook to go verkrijgbaar.

BIS Haarlem07

Haarlem heeft natuurlijk al ontzettend veel horeca. Maar BiS heeft iets wat we nog niet eerder hebben gezien. Namelijk: een ontzettend leuke benedenruimte voor kinderen. Via ramen in de vloer kun je van bovenaf zien hoe je kind zich beneden vermaakt. Gezellige zithoekjes met kussens en speelgoed waar kinderen wel even zoet mee zijn. Dit alles terwijl jij rustig je kop koffie nuttigt of geniet van een broodje. Het kindergedeelte blijft vanwege de verdieping gescheiden waardoor BiS voor eigenlijk iedereen geschikt en aantrekkelijk is!

BIS Haarlem02

BIS Haarlem03

BiS is dinsdag tot en met zaterdag geopend. Zowel loungen, lunchen, werken, dineren, of koffie (ook ‘to go’) is mogelijk. Kids mee. Let’s go!

Bistro BiS
Kleine Houtstraat 4, Haarlem

Tel 023-8445673
www.facebook.com/bisbistro

Direct een tafeltje reserveren? Dat kan hier:
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké