Spanjaarden zitten vol goede ideeën, zo hebben ze inmiddels meermaals bewezen. Ook de steeds populairder wordende pintxos zijn een resultaat van het Spaanse talent om smaak en gezelligheid te combineren. Deze kleine gerechtjes hebben als basis een sneetje vers geroosterd stokbrood, worden belegd met de lekkerste toppings en zijn bedoeld om te delen met iedereen aan tafel. Bij gastrobar Boca aan het Spaarne staan deze pintxos centraal en wordt het geheel aangevuld met andere verrassende boca’s, oftewel kleine gerechtjes om te delen. En dat alles in de laagdrempelige sfeer van een bar. Op z’n Spaans dus. Bij Boca halen ze echter niet alleen inspiratie uit Spanje, maar vind je allerlei wereldse smaken terug op de kaart. Zo is er voor ieder wat wils. Je bent hier 365 dagen per jaar welkom voor een borrel, lunch of uitgebreid diner, binnen in het sfeervolle restaurant of buiten op het zonnige terras aan het water.

 

Boca pintxos bar kitchen Spaarne Haarlem

 

Boca’s

Boca betekent ‘mond’ en is een overkoepelende term geworden voor kleine gerechtjes die je (bij wijze van spreken) zo in je mond stopt. Bij gastrobar Boca staat de kaart dus vol met dit soort hapjes, die bedoeld zijn om lekker op tafel te zetten en met je hele gezelschap te delen. De naam pintxo (of pincho) betekent ‘stekel’ of ‘doorn’ en verwijst naar de prikker waarmee dit specifieke gerechtje vaak wordt gespiest. Bij Boca hebben ze maar liefst 20 soorten pintxo-toppings en ook nog flink wat andere specials en boca’s. Denk aan pintxos met een topping van steak tartaar, kwartelei en mayonnaise, burrata met pesto en gepofte tomaat of eendenrilette met pistache crumble. Onder de boca’s vind je o.a. in hoisin gemarineerd buikspek met preisalade, pastinaakchips en een crème van lavas, of misschien ga je liever voor de tataki van eendenborst met gemarineerde komkommerballetjes, crispy knoflook en yuzugel. Of gewoon beide?

 

Boca pintxos bar kitchen Spaarne Haarlem Boca pintxos bar kitchen Spaarne Haarlem

 

Binnen of buiten

Boca’s gezellige pandje aan het Spaarne ligt centraal, heeft een heerlijk terras en is prachtig gestyled door het creatieve team van Too Many Agencies, dat ook verantwoordelijk is voor de inrichting van o.a. de sprookjesachtige zaken Secret Garden en Lolo in Amsterdam. Neem plaats aan een van de gezellige tafeltjes onder het bladerdek waarmee het gehele plafond bedekt is en spiek zo nu en dan eens bij de chefs in de open keuken. Worden jouw pintxos al bijna uitgeserveerd?

 

Boca pintxos bar kitchen Spaarne Haarlem

 

Bij mooi weer zit je ook heerlijk op het verwarmde voorterras van Boca of op het terras aan het Spaarne. Lekker mensen, bootjes en soms zelfs SUP’ers kijken met een van de vele wijnen (per glas te bestellen) in je hand. Meer heb je toch niet nodig?

 

 

Uniek concept

Boca pintxos- en gastrobar is sfeervolle plek voor elk moment van de dag en elke dag van het jaar, waar je bijna iedereen mee naartoe kunt nemen. Een borrel met wat hapjes of een avondvullend diner? Schuif aan en laat je verrassen door wereldse smaken en Spaanse gezelligheid!

 

Contact

Boca pintxos- en gastrobar
Spaarne 40
2011 CJ Haarlem
restaurantboca.nl

instagram.com/bocapintxosbar
facebook.com/Boca-Haarlem

 

Openingstijden

Maandag, 11.00 – 23.00
Dinsdag, 11.00 – 23.00
Woensdag, 11.00 – 23.00
Donderdag, 11.00 – 23.00
Vrijdag, 11.00 – 23.00
Zaterdag, 11.00 – 23.00
Zondag, 11.00 – 23.00

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Boca. 

 

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké