Al een tijdje hielden we nauw in de gaten wat er op de oude plek van restaurant Witte op de Wagenweg zou komen. Blij verrast zijn we met de komst van Boem, een laagdrempelige koffiebar waar ook de lunch, tussendoortjes en zelfs een goed glas wijn voor je klaarstaan. Alles met oog voor detail, liefde voor het verhaal en waar mogelijk met een groene gedachte. Een zeer fijne toevoeging aan Haarlem Zuid-West!

 

Boem koffiebar Haarlem

Nieuwe ochtendroutine

Dat Boem juist op deze locatie is beland, is zeker geen toeval. Eigenaresse Blanche brengt haar kinderen bijna iedere dag naar de basisschool hier tegenover en miste aan deze kant van de stad een gezellige hotspot. Na jarenlang in het vastgoed gewerkt te hebben, was ze sowieso op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit pand kwam fijn genoeg vrij en bleek perfect. Nu Boem is gearriveerd, is er direct een ritueel ontstaan voor de schoolpleinouders van de Bos en Vaart School: nadat de kids zijn afgezet, komen ze gezellig koffiedrinken bij Boem!

 

Boem koffiebar Haarlem

Na twaalven

De koffie wordt gezet met biologische bonen van Moto Coffee. Goed spul. Maar wie denkt dat Boem alleen rond koffietijd de moeite waard is, heeft het mis. Na het middaguur (of vooruit, net ervoor) smul je hier o.a. van de smakelijke tosti’s van de Tweede Jeugd, met heerlijk zuurdesembrood dat anders wordt weggegooid. De rest van het menu is wisselend en wordt binnenkort nog uitgebreid met meer lekkers. Wel is het al zeker dat je hier vanaf nu ook terecht kunt voor dat welverdiende glaasje wijn in de (na)middag. Die doet het tot nu toe erg goed bij de gasten.

 

Boem koffiebar Haarlem

Voor al uw feesten en partijen

Vanaf het moment van opening weet het publiek deze hotspot ook al te vinden voor eigen gebruik. De grote ruimte blijkt multifunctioneel inzetbaar, van keurige klassenborrel tot knallend verjaardagsfeest. BOEM, dus ook voor al uw feesten en partijen.

 

Stilzitten?

Deze koffiebar is er pas net, maar er liggen al voldoende mooie plannen klaar voor een paar jaar in de toekomst. De eigenaresse en haar team hebben nog veel meer voor Haarlem in petto. Dus houd ze vooral goed in de gaten!

 

Contact

Wagenweg 70
2012 NG, Haarlem
www.boemhaarlem.nl
Instagram.com/boemhaarlem

 

Openingstijden

Maandag, 08.00 – 16.00
Dinsdag, 08.00 – 16.00
Woensdag, 08.00 – 16.00
Donderdag, 08.00 – 16.00
Vrijdag, 08.00 – 16.00
Zaterdag, gesloten
Zondag, gesloten

 

Fotocredits: Rowin Prins

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie