Wat doe je als je nergens in de buurt het perfecte brood kunt vinden? Precies: je maakt het zelf. Zo begon bakker Rogier Heijn, eigenaar van Boulangerie Oscar, zo’n vijftien jaar geleden aan een nieuw avontuur, niet wetend dat het zo’n grote hit zou zijn. Na de eerste boulangerie in IJmuiden volgde al snel eentje in Heemstede, onze eigen Grote Houtstraat en ook nog eentje in de Barteljorisstraat. Inmiddels zijn veel mensen verliefd op het dagverse brood van Oscar en willen niet meer zonder!

 

 

Leermeester

Als hobbyist begon Rogier in zijn eigen oven brood te bakken. De vonk sloeg al snel over en hij besloot zich te laten omscholen, natuurlijk door een echte Fransman met passie voor het vak. Samen met zijn leermeester ontdekte Rogier verschillende technieken en maakte de lekkerste broden, iets wat ook in de omgeving op begon te vallen. In 2015 openden de deuren van de eerste Boulangerie Oscar, vernoemd naar de vader en overgrootvader van Rogier (tevens Rogiers tweede naam en die van zijn zoon). Het werd het al gauw drukker, dus ook zijn toen zwangere vrouw Nadine begon zo nu en dan bij te springen.

 

 

Een goede basis

Inmiddels werkt het gezellige stel alweer een hele tijd samen in het bedrijf. Niet alleen achter de schermen, zelf staan ze ook nog regelmatig met de handen in het deeg. Volgens Rogier is dat ook nodig om de kwaliteit hoog te houden. Het proces moet kloppen van A tot Z en daarvoor heeft het veel aandacht nodig. De receptuur wordt regelmatig bijgesteld, want elk meel heeft een eigen karakter. Bij Oscar werken ze samen met de Franse familie Girardeau, die al generaties lang meel produceert. Alles is van hoge kwaliteit en wordt gemaakt in fantastische, authentieke steenmolens, altijd met respect voor mens en natuur. En alleen op die manier, met veel aandacht en passie, ontstaat dat heerlijke brood van Oscar. Dat brood waarvan je moet begrijpen dat het bedoeld is om gelijk op te eten, omdat het zo vers en lekker is dat het zelfs zonder beleg fantastisch smaakt. Dit brood verdient een momentje voor zichzelf.

Contact

Boulangerie Oscar
Grote Houtstraat 156, 2011 SW Haarlem
Barteljorisstraat 2, 2011 RB Haarlem
Binnenweg 27, 2101 JA Heemstede

boulangerieoscar.nl
instagram.com/boulangerieoscar

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Boulangerie Oscar.
Fotocredits: © Jamie Koetzie & Bianca van Houten

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké