Een nieuwe aanwinst op de rand van Haarlem en Heemstede: Brasserie Boudewijn! De Jan van Goyenstraat heeft er een culinaire hotspot bij gekregen op de plek waar voorheen Brasserie Sanz zat. Van woensdag tot en met zondag geniet je hier van een uitgebreide kaart vol lekkers. Hier vind je wereldgerechten met een Europees tintje. Wij namen een kijkje in de keuken van jonge ondernemer Boudewijn Boon. Wat een fijne plek om in de watten gelegd te worden!

 

Brasserie Boudewijn Heemstede

 

Op de kaart

Hier hebben ze de ongedwongen sfeer uitgevonden. Geen gedoe, gewoon heel erg lekker en kwalitatief goed eten. Op de menukaart staat dan ook veel om uit te kiezen. Samen met je tafelgenoten kies je per persoon twee of meerdere voorgerechten, zoals bijvoorbeeld sticky ribs, ceviche van zeebaars of krokante kwartelpootjes. Uitermate geschikt voor een avondje tafelen, zeker door de meerdere gerechtjes.

Op naar de verrassende hoofdgerechten zoals steak sambal, seafood pasta of groene asperges in krokante bladerdeeg (jum!). Voeg daar nog wat sides aan toe en jouw lunch of diner kan niet meer stuk. Wat dacht je van aardappel mousseline met gezouten boter of een versgebakken broodje met misoboter. Vergeet niet om nog ruimte over te laten voor de fantastische dessertplank met bijvoorbeeld een chocolade-hazelnootcake en verschillende soorten ijs! 

 

Brasserie Boudewijn Heemstede

 

Tot in de puntjes

Het pronkstuk van het hele restaurant is de olijfgroene bar met goud tinten. Boudewijn is er ook erg trots op, want zijn vader heeft het met zijn eigen handen gemaakt. Maar niet alleen de bar valt op in het sfeervolle, moderne restaurant. Je ziet dat over elk detail is nagedacht. Vanaf het moment dat je binnenkomt tot het moment dat je na een gezellige middag of avond weer de deur uitstapt. Bij Brasserie Boudewijn zak je weg in de zachte stoelen en laat je je op culinair gebied compleet verwennen (voor een zacht prijsje). 

 

Brasserie Boudewijn Heemstede

 

Terras

Zodra het zonnetje begint te schijnen, kun je ook neerstrijken op het terras. Momenteel wordt daar nog aan gewerkt, maar tegen de tijd dat de zon weer meer tevoorschijn komt zal het zeker af zijn. Wij zien onszelf hier al helemaal zitten met een glas rosé in de hand!

 

Boudewijn

Een leuk feitje over Boudewijn Boon: hij is ooit de koksopleiding begonnen toen hij inzag dat hij daarmee zijn schoonouders om zijn vinger kon winden. Win-win situatie. Inmiddels is hij dus de trotse eigenaar van zijn eigen horecazaak. Hoe leuk is dat!

 

 

Gastvrijheid en genieten van lekkere gerechten, dat is Brasserie Boudewijn. Geopend voor lunch, een borrel en diner en is here to stay! 

 

Contact

Brasserie Boudewijn
Jan van Goyenstraat 31
2102 CA, Heemstede
brasserieboudewijn.nl

facebook.com/brasserieboudewijn
instagram.com/brasserieboudewijn

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 17.00 – 22.00
Donderdag, 12.00 – 22.00
Vrijdag, 12.00 – 22.00
Zaterdag, 12.00 – 22.00
Zondag, 12.00 – 22.00

 

Foto’s: Jip van Laar (Chica Fika Media)

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké