Gezinsuitbreiding bij de chefs van sterrenrestaurant Ratatouille: Brasserie Bruis. Je zou kunnen zeggen dat deze brasserie in de Lange Veerstraat het kleine zusje van Ratatouille is, want net als bij familie zijn er zowel duidelijke overeenkomsten als verschillen. Bij Bruis ben je in ieder geval aan het juiste adres voor bovengemiddelde kookkunsten, een relaxte sfeer en een enthousiast, ervaren team. De laagdrempelige brasserie, waar je woensdag tot en met zondag vanaf vijf uur terecht kunt, is dus een aanwinst voor de gezellige straat en daarmee voor ons als Haarlemmers. Wij gingen natuurlijk even langs!

 

Brasserie BruisBrasserie Bruis

 

Dreamteam

De namen Jozua Jaring en Bas Averdijk klinken je waarschijnlijk bekend in de oren. Geen wonder, want dit duo staat wijd en zijd bekend om hun talent in de keuken en het restaurant. Jozua’s Ratatouille draagt al jaren een Michelinster, wat wel aangeeft wat voor standaarden het team gewend is. Mede daarom is het vertrouwen in de splinternieuwe brasserie hoog; deze mannen weten hoe het moet.

Naast Jozua en Bas zelf zul je in Brasserie Bruis vooral het gezicht zien van manager Piet, ook zeker geen onbekende in de (Haarlemse) horecawereld. Samen met het enthousiaste team zorgt hij ervoor dat je de hele avond lekker kunt genieten.

 

Brasserie Bruis
Manager Piet

 

Leuk is dat het gehele team van Bruis tijdens werktijd gekleed is in dezelfde soort (koks)buis. Dit om te benadrukken dat het keuken- en bedieningsteam één is en nauw samenwerkt om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een mooi symbolisch gebaar!

 

 

Op de kaart

Het internationale à la carte menu van de brasserie is er eentje om voor terug te komen. De wisselende kaart is verrassend, de combinaties zeker niet alledaags. Alle creativiteit die je mag verwachten bij ‘het zusje van’ is aanwezig. En gerechten als de terrine van eendenlever met vijgencompote en brioche zorgen nu al voor terugkerende gasten. Dat is een goed teken!

 

 

Verder zijn wijnliefhebbers hier ook op de goede plek beland, want de wijnkaart is erg uitgebreid. Niet alleen per fles, maar ook veel per glas. Heel fijn!

 

 

Nieuw en fris

Brasserie Bruis is ingetrokken in het pand waar voorheen restaurant Petossi van Masterchef-winnaar Bart van Berkel te vinden was. Toevallig is dat naast de plek waar Ratatouille in 2013 begon. Na een restyling heeft nummer 15 een nieuw, fris uiterlijk gekregen en straalt het de sfeer uit die het team voor ogen had. Bruis is gezellig en heeft een intieme sfeer. Er zijn leuke hoekjes om je af te zonderen en mooie plekken bij het raam om de wandelaars in de Lange Veerstraat in de gaten te houden. Voor ieder wat wils!

 

Brasserie BruisBrasserie Bruis

 

Voor het diner hebben we er in ieder geval weer een mooie hotspot bij! We zullen vast nog lang van Brasserie Bruis genieten. Ga ook jij gauw een kijkje nemen?

 

 

Contact

Brasserie Bruis
Lange Veerstraat 15
2011 DA, Haarlem
brasseriebruis.com

facebook.com/BrasserieBruisHaarlem
instagram.com/bruisbrasserie

 

 

Openingstijden

Maandag, 17.00 – 22.00
Dinsdag, 17.00 – 22.00
Woensdag, 17.00 – 22.00
Donderdag, 17.00 – 22.00
Vrijdag, 17.00 – 22.00
Zaterdag, 17.00 – 22.00
Zondag, 17.00 – 22.00

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké