Op de Binnenweg 110 in Heemstede zit een nieuwe hotspot: Brasserie De Canette. Een stijlvolle plek waar je de hele dag de rust of juist de gezelligheid op kunt zoeken. Ontbijt, lunch, diner, borrel… ze hebben het allemaal. Op de bruisende Binnenweg was er nog genoeg plek voor een allrounder zoals De Canette. Na een flinke verbouwing van het oude pand van vulpenspeciaalzaak De Roos openden eigenaren Maarten en Joey de deuren voor Heemstede en omstreken. En dat vinden ook wij als Haarlemmers helemaal niet erg!

 

Brasserie De CanetteBrasserie De Canette

 

Het menu

Bij Brasserie De Canette geniet je dus de hele dag door van een keuken met een Franse touch. Wellicht ga je voor een kom verse yoghurt met granola of juist een cappuccino met een roombotercroissant als ontbijt. Een kom soep, vers belegde broodjes of een goede salade als lunch. Oh, of voor die relaxte vrijdagmiddagborrel misschien wat bitterballen, oesters of (let op) rivierkreeftkroketjes. Dat klink helemáál niet verkeerd hè? Hier willen we de hele dag wel zitten.

Ook bij het diner kun je gaan voor simpel, maar ook voor exclusief. Verschillende Frans georiënteerde vis- en vleesgerechten, vegetarische gerechten en bijgerechten zijn op de kaart van het restaurant te vinden. Wat voorbeelden die er direct uitspringen zijn o.a. escargots, een bouillabaisse, côte de boeuf, warme madeleines en nog veel meer. Leuk om te weten is ook dat er zich achter de bar een dry aged meat cabinet bevindt (hierin wordt vlees gedroogd) en dat Brasserie De Canette veel samenwerkt met lokale leveranciers. Altijd goed!

 

Brasserie De Canette

 

De brasserie

Brasserie De Canette is ruim opgezet en heeft veel verschillende hoekjes voor elk moment. Lage tafels, hoge tafels, een loungehoek, een terras en een mooie bar. Het interieur is super stijlvol en uitnodigend. Martijn van Velsen van Van Stuk heeft het ontworpen en zijn broertje Floris Felix heeft de prachtige (gigantische) muurschildering aangebracht. Wat een plaatje.

 

 

Kortom: Brasserie De Canette is een aanwinst voor Heemstede en je bent er zo vanuit Haarlem. Ga je binnenkort eens langs?

 

Contact

Brasserie De Canette
Binnenweg 110
2101 JM, Heemstede
brasseriedecanette.nl

facebook.com/brasseriedecanetteheemstede
instagram.com/brasseriedecanette

 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09.00 – 23.00
Woensdag
09.00 – 23.00
Donderdag
09.00 – 23.00
Vrijdag
09.00 – 00.00
Zaterdag
09.00 – 00.00
Zondag
09.00 – 23.00

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké