De zomer ligt alweer een tijdje achter ons, maar niet bij Barraca! In deze stijlvolle Churrasco Rodizio, die landelijk wordt geroemd door Braziliaanse Nederlanders, bevind je je een middag of avond in Zuid-Amerikaanse sferen. Verwacht een unieke ervaring waarbij Passadores op jouw verzoek een uitgebreide selectie van premium meat cuts aan tafel afsnijden. Barraca bevindt zich aan de rand van het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp en is super gemakkelijk bereikbaar vanuit Haarlem. Ook hebben ze, om het 50-jarig bestaan van Claus te vieren, een feestelijk nieuw arrangement dat zeker de moeite waard is om uit te proberen. Des te meer reden om snel eens langs te gaan, net als wij.

 

 

Rodizio’s zijn hot! In verschillende wereldsteden doken de afgelopen jaren al van deze unieke, Braziliaanse specialiteitenrestaurants op en dit aantal stijgt met rap tempo. Logisch, want het is een superleuke ervaring. Passadores lopen langs met grote spiesen van verschillende mooie, biologische stukken vlees die langzaam gegaard zijn in een speciale Churrasco grill. Wanneer je toe bent aan een nieuw stukje vlees, draai je de button op je tafel om en snijdt de passadore bij jou aan tafel een mooi stuk af. Tussendoor bestel je een heerlijk frisse cocktail, bijvoorbeeld een Braziliaanse caipirinha, of een goede wijn. Bij de ‘fresh market table’ kun je ten slotte terecht voor meer dan 40 soorten authentieke voor- en bijgerechten. Goed om te weten: er zijn ook meer dan genoeg vega(n) opties!

 


 

Waar het bijzondere concept van de Rodizio precies uit is ontstaan is niet bekend, maar het gerucht gaat dat een Braziliaanse ober ooit een spies bij de verkeerde tafel bezorgde en er voor de gast alsnog een stukje vlees afsneed. Het resultaat: een super persoonlijke, lekkere en onvergetelijke ervaring die uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen.

 

 

Een goed teken is dat Brazilianen en Portugezen uit het hele land naar Hoofddorp reizen om hier samen met familie en vrienden op traditionele wijze feest te vieren. En zoals je weet, kan dat alleen maar veel goeds betekenen! Daarnaast benoemde Scheer Europe, wereldleider op het gebied van Churrasco grills, Barraca een tijdje geleden nog tot de beste Churrascaria van Nederland.

 

 

Barraca is erg geschikt voor verschillende soorten gelegenheden. Er is genoeg ruimte, dus grote groepen kunnen ze hier (ook in deze tijd) gemakkelijk kwijt. Dat maakt de Rodizio perfect voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, (familie)feesten en evenementen. Maar de knusse hoeken van het restaurant zijn juist weer top voor etentjes met vrienden, familie en geliefden. Ook hebben ze eens in de zoveel tijd op vrijdag de ‘Brazilian Friday Live’ met extravagante optredens van Braziliaanse danseressen en muzikanten.

 

 

Niet alleen de gasten, maar ook de werknemers zelf zijn fan van Barraca. Rodizio manager Anderson de Barros Medeiros opende over de hele wereld Rodizio’s, maar besloot om hier te blijven en Barraca te ontwikkelen tot een van de beste Rodizio’s. Als Braziliaan en rodizioliefhebber weet hij ons veel te vertellen over dit traditionele, feestelijke concept, maar we zien hem ook lekker een praatje maken met wat vaste gasten. Alle medewerkers die we vragen zeggen hetzelfde: bij Barraca geniet iedereen!

 

 

Ter ere van het 50-jarig bestaan van Claus is er nu dus een speciaal, feestelijk arrangement samengesteld, genaamd: Cinquenta. ‘Voor als je echt iets te vieren hebt, net als wij!’ zeggen ze bij Barraca zelf, en zo is het. Een glaasje sprankelende prosecco vooraf, een twee uur durend drankenarrangement en natuurlijk een volledige Rodizio-ervaring. Een avondje op z’n Braziliaans genieten kost €55,95 per persoon. Zeker een aanrader!

 

 

Heb je zin in een bijzondere avond uit? Dan zit je bij Barraca goed. Wij hebben in ieder geval enorm genoten!

 

Contact

Barraca Rodizio Grill & Bar
Bosweg 19
2131 LX, Hoofddorp
023 556 00 51
www.barraca.nl

www.instagram.com/barracarodizio/
www.facebook.com/barracarestaurant

 

Openingstijden

Woensdag tot en met zaterdag van 17.00 tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Barraca Rodizio & Grill.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!