Een broodje buiten de deur is tegenwoordig vaak een kunstwerk op zich, met bijbehorende hoge prijs. Een lekker Hollands broodje kaas voor een paar euro zit er niet meer bij. Terwijl broodjes toch zo lekker kunnen zijn. Dat is precies wat de mannen van Het Broodjeshuis ook vonden. Daarom begonnen zij Het Broodjeshuis in de Jacobijnenstraat. Een gezellig plek, leuk ingericht en op de kaart broodjes. Met kaas, gerookte kip, brie, pulled ckicken… Het bijzondere is de prijs, een broodjes kost 1,85 (pistolet) of 3,65 (luxe bol). Geen geld!

Het concept mag dan wel ‘gewoon’ broodjes zijn voor een leuke prijs, ze zijn er niet minder lekker om. Alles wordt zelfgemaakt. Tussen de broodjes van 1,85 zit bijvoorbeeld een broodje roomkaas met bieslook en komkommer, of eiersalade met truffeltapenade, of tonijnsalade met rucola en rode ui. Voor 3,65 heb je een broodje filet american met uitjes, ei en mayo, of een broodje geitenkaas met cranberry compote en honing, of caprese met tomaat, mozzarella en pesto. De klapper is toch wel het broodje pulled chicken. Verder op de kaart verse sappen en wat lekkers zoals een muffin, tosti of salade. Leuk detail: de gebruikte groente komt uit de moestuin van Cees, de schoonvader van eigenaar Wouter.

Vrienden Wouter en Rob zijn bekenden in de horeca. Rob werkte jaren op het strand, en Wouter was sous-chef bij restaurant Parck. Ze wilden iets voor zichzelf beginnen in Amsterdam, maar kwamen toch in Haarlem terecht. Dit leuke hoekpand kwam vrij en ze waren verkocht. De plek is vlakbij het Stedelijk Gymnasium en er lopen veel mensen langs op weg naar de stad. De ideale spot om even snel een broodje te halen. Dat hebben Wouter en Rob goed gezien, want de rijen staan tot buiten rond het middaguur.

Doordat Het Broodjeshuis op een hoek zit is er veel licht. Eet je broodje op aan de zitjes bij het raam of neem hem lekker mee. Er is niet veel zitplek, maar wel genoeg voor een korte break. De inrichting is verder lekker fris met als eyecatcher de houten kast achter de balie, gemaakt door de mannen van Van Stuk.

Broodjes zijn natuurlijk ideaal lunchmateriaal. Je kunt ze bij Het Broodjeshuis ook bestellen via telefoon of mail, vanaf 15 euro bezorgen ze gratis.

Het Broodjeshuis
Jacobijnestraat 9
Haarlem
Tel 023 583 60 08
www.hetbroodjeshuis.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 09.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 09.30 tot 17.00 uur
Zondag 12.00 tot 17.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké