Even weg van het stadse leven staat deze enorme plantenkas, oftewel Buitenplaats Plantage in Vogelenzang. Een plek om te eten, onthaasten en bij zonnestralen heerlijk buiten te vertoeven in de enorme tuin. Ondanks de omvang is deze ruimte zo aangekleed dat het heel knus aanvoelt. Daar dragen het gebruik van Persische tapijten en veel hout accenten aan mee.

Plantage-Vogelenzang-3

Plantage-Vogelenzang-2

De plantage is een plek voor altijd. ’s Winters aan de openhaard en in de zomer buiten. Het is een mooie balans tussen een kindvriendelijk restaurant en een restaurant waar je ook zonder kinderen de nodige rust kunt vinden.

Het geserveerde eten is 100% biologisch en (h)eerlijk met respect voor dier, boer en natuur. Er wordt gekookt met verse groenten en kruiden uit de kas. Alles even lekker. Op de kaart ontbijt, lunch, diner en borrelhapjes. Buitenplaats Plantage is overigens een slow food & mood restaurant. Door te tijd te nemen voor het koken blijft de smaak beter behouden. Neem dus even de tijd als je hiernaar toe gaat.

Plantage-Vogelenzang-1

Plantage-Vogelenzang-4

Plantage-Vogelenzang-11

Wat meteen duidelijk is, is dat deze locatie in de winter heel anders is dan in de zomer. Je kunt je er al helemaal een voorstelling van maken als je buiten de stoere houten loungebanken ziet staan, die wachten op de kostbare zonnestralen. Net als de hangende rotan stoelen die in de winterse wind waaien en de vuurkorven die wachten op lange zomeravonden…

Plantage-Vogelenzang-5

Naast dat Buitenplaats Plantage fungeert als heerlijke eetgelegenheid, is deze locatie ook af te huren voor feesten en vergaderingen. Ook worden er diverse activiteiten en workshops voor jong en oud gegeven om in verbinding met jezelf te staan en/of te komen.

Plantage-Vogelenzang-6

Plantage-Vogelenzang-8

Voor als je de drukte in de stad even wilt ontlopen en je in een groenrijke omgeving wilt bevinden, is dit een mooie en inspirerende optie!

Plantage-Vogelenzang-9

Plantage-Vogelenzang-10

Buitenplaats Plantage
Vogelenzangseweg 49B
2114BB Vogelenzang
Tel: 06-41903986
www.buitenplaatsplantage.nl
facebook.com/BuitenplaatsPlantage

Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag en woensdag 11.00 tot 18.00 uur (keuken open van 12.00 tot 17.00 uur)
Donderdag t/m zondag 11.00 – 22.00 uur (keuken open van 12:00 tot 21:00 uur)

Reserveer nu een tafeltje bij Buitenplaats Plantage
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké