Op de Oude Groenmarkt 22 is daar Café Colette, de Franse bistro waar je geweest moet zijn. Met haar grote buitenterras en prachtig interieur is het al jaren een ware aanwinst voor onze stad. Klein Parijs in Haarlem. Hier zijn de oesters altijd vers en de wijnen van goede huizen. Het personeel is deskundig en erg hartelijk, je voelt je direct welkom.

cafe-colette colette-terras

Colette is niet vernoemd naar een Franse vrouw die ze ooit hebben gekend of het Parijse warenhuis, maar ze bekt gewoon lekker voor iedere kosmopoliet. Eigenaren Maarten Donkers, Hans en Robert Schluter willen ons wel op het hart drukken dat naast de Franse ambiance en naam, de kaart niet volledig Frans georiënteerd is. ‘In de Parijse bistro’s serveren ze ook pasta’, vertelt Maarten.

De grootste klassieker op hun kaart is ‘Petit Poussin’. Voor dit gegrilde piepkuiken staan wij muggen in de rij en nemen dit mee in onze reservering, omdat deze nergens anders in Haarlem te verkrijgen is. 24 Uur gepekeld, uren van te voren gemarineerd en dan aan een speciaal spit. Kom maar door!! De kaart verandert 4 keer per jaar, maar we kunnen altijd rekenen op: de escargots, uiensoep, steak tartare, ravioli céleri, gemarineerde zalm, oesters, de geweldige salade césar, tournedos, hamburger en créme brulee.

colette-prosecco cafe-colette-en-suite

De inrichting is van deze tijd, maar ook direct tijdloos. Dineren doe je op de lange leren bank, barkruk of brocante stoeltjes onder een typisch Frans plafond. De witte metrotegels doen je denken aan de Parijse metro en de bakstenenmuren zijn er speciaal ingezet. Deze bakstenen zijn 100 en 200 jaar oud, de wand naast de keuken is van nog handgemaakte bakstenen en de andere uit de eerste machinale bakstenen. Ze hebben geen binnenhuisarchitect in de arm genomen en alles zelf bedacht. De kast achter de bar is zelfs door Maarten en Hans zelf ontworpen!

colette-spit cafe-colette-bar

Als primeur kunnen wij melden dat ze met een ‘oesters happy hour’ komen! Elke zater- en zondag van 16:00 – 18:00 zijn de oesters €1,- per stuk. Dit gebeurt al in New York bij de Franse bistro’s, vanwaar het idee. Well, sign us up! Oysters are our favourite. Onder het genot van een glas wijn van één van de 36 verschillende huizen en 40 flessen die ze schenken, zie ik ons niet meer zo snel de toko verlaten… Gelukkig is de prijs- kwaliteitverhouding van de wijnen uitstekend en dus betaalbaar. De wijnkaart wordt aangepast aan het menu en wisselt dus ook 4 keer per jaar.

Au revoir a Café Colette!

Perfect voor: oesters en wijnliefhebbers, borrel met vrienden/familie, groeps- en zakendiner, romantisch met z’n twee en om indruk te maken op je schoonfamilie
Prijs: medium
Reserveren: ja
Wifi: ja
Social media: Facebook
Mozzies: 5

Reserveer nu direct een tafeltje bij Colette

Café Colette
Oude Groenmarkt 22
Haarlem
023-5329357
www.cafecolette.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 16:00 – 23:00 uur
Vrijdag t/m zaterdag van 15:00 – 02:00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké