Dit super gezellige vegan café is een echte aanwinst voor de Cronjé. Met overheerlijke, plantaardige gerechten, specialty coffee en vriendelijk personeel voel je je helemaal thuis bij Café Lief. Een ideale plek voor je ontbijt, lunch, borrel, to-go of community dinner op de donderdagavond! 

 

 

Even voorstellen

Café Lief kan je je inbeelden als de woonkamer van Haarlem-Noord. Met een open deur en warm welkom is het café bedoeld als ontmoetingsplek voor iedereen. Of je nu wilt werken in een inspirerende omgeving, in rust een boek wilt lezen of met de kids op stap bent en wilt neer strijken met wat lekkers. Alles kan en mag. Eigenaresse Kelle wilde een klein beetje van haar Nieuw-Zeelandse roots meenemen naar Haarlem en dit weerspiegelen in haar café. Dat is zeker gelukt!

 


 

Kidsproof

Kelle is mama van 2 kids. Die vinden het geweldig om naar Café Lief te komen. Ze wonen om de hoek, dus voor Kelle is werk ideaal te combineren met privé. Ook proeven de kinderen vaak de gerechten voordat deze op de kaart komen. Een van de belangrijkste elementen voor de start van het café is dat Kelle de plek zo wilden inrichten, dat deze voor kinderen een en al gezelligheid en warmte uitstraalt. Het café is daarom echt kidsproof. Met wat spellen, schommelstoelen en een aanbod dat zowel lekker als gezond is, zodat de kids gezellig mee kunnen met papa’s en mama’s. Mom dogs and dads zijn ook zeker welkom met hun trouwe viervoeters. 

 


 

We love vegan

Bij Café Lief is alles vegan bereid. Er wordt samengewerkt met lokale ondernemers en de gerechten bestaan uit ingrediënten die in het seizoen zijn. Hierdoor eet je dus lekker, gezond en afwisselend, met veel groentes. De keuken kun je het best omschrijven als Nieuw-Zeelandse specialiteiten in combinatie met andere culturen. Dit geeft voor de chefs een grote vrijheid in de keuken om continu creatief nieuwe gerechten te ontwikkelen. Elke 3 weken komen er nieuwe gerechten op het menu. Bij deze gerechten kun je heerlijke (natuur)wijnen drinken, waarvan een groot gedeelte natuurlijk Nieuw-Zeelands is. 

 

Community dinner

Iedere donderdagavond  organiseert Café Lief een community dinner. Hier is iedereen welkom en schuif je aan om nieuwe mensen te leren kennen en vooral gezellig samen te komen eten. Met het concept ‘pay as you feel’ hoopt Kelle zo veel mogelijk mensen te bereiken. Ook om degene die het minder breed hebben een goede maaltijd te kunnen aanbieden. 

 

Lief

De naam van het café heeft een dubbele betekenis. Het Nederlandse woordje ‘Lief’ spreek je hetzelfde uit als de Engelse benaming voor een blad, leaf. Een knipoog naar het plantaardige concept, maar ook een verborgen boodschap. Namelijk: dat we wel wat liever kunnen zijn voor onze aarde. Kelle hoopt dat Café Lief daar een klein steentje aan kan bijdragen door het aanbieden van plantaardige gerechten in samenwerking met lokale ondernemers. Vinden wij weer lief! 🙂 

Wisten jullie dat Café Lief ook is genomineerd voor (en tot de top 4 finalisten behoort van) beste vegan restaurants in Noord-Holland? Wil je meestemmen? Dat kan, want het publiek stemt voor de uiteindelijke winnaar! Klik hier om mee te stemmen.

Contact

Café Lief
Julianapark 14
2022 AA, Haarlem
cafelief.nl 
instagram.com/cafe_lief

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 09:00 – 17:00
Woensdag, 09:00 – 17:00
Donderdag, 09:00 – 20:00
Vrijdag, 09:00 – 20:00
Zaterdag, 09:00 – 17:00
Zondag, 10:00 – 15:00

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké