Onze favoriete tentjes aan het Spaarne, Wolkers en Spaarne 66, hebben er sinds een paar maanden een concullega bij: Café Margaux. Op één van de mooiste plekken van Haarlem, waar jarenlang het bekende Teylertje zat, kun je nu bij Margaux terecht voor koffie, lunch, borrel of private dining. Vlak naast de Grote Markt, met een heerlijk terras en uitzicht op de Gravestenenbrug kun je dit gerust een (relatief onontdekt) pareltje aan het Spaarne noemen.

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-14

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-15

Waar ondernemers vaak met een plan in hun hoofd rondlopen, op zoek naar hét perfecte pand, ging dit bij eigenaren Frederike en Dinand precies andersom. Dinand is in de Haarlemse horeca bekend als wijninkoper en vinoloog, en tijdens een wandeling langs het Spaarne werden de twee muggen spontaan verliefd op het pandje. Dat er iets met wijn in moest komen, stond dus vast. Maar Frederike wilde méér: ze is gek koken en bakken, en zo werd het plan voor café Margaux langzaam geboren.

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-7

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-16

Wijndrinkers zullen de naam Margaux ongetwijfeld kennen, maar ook leken zien in het logo van het café duidelijk een (Frans) plaatsnaambordje. Château Margaux ligt in de Bordeaux en is één van de beroemdste wijngoederen ter wereld. Denk nu niet direct dat je bij Café Margaux alleen voor wijn terecht kunt – al zijn ze oprecht heerlijk – het zou zonde zijn als je hier niet ook geniet van een stuk taart of een uitgebreide lunch.

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-9

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-12

De menukaart van Margaux bestaat uit de favorieten van Frederike en Dinand. Er is voor ieder wat wils: royaal belegde broodjes voor vlees-, vis- en groenteliefhebbers, zelfgemaakte soepen, uitgebreide salades en elke dag verse taarten. Blauwe bessen-, wortel-, of rabarbertaart? Frederike bakt waar ze zin in heeft, dus het smakelijke aanbod wisselt dagelijks. Samen met Nina en Karen staat ze in de keuken en voorziet ze het wisselende publiek van de heerlijkste gerechten.

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-2

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-5

Dat de eigenaren van Café Margaux hart voor hun zaak hebben, is aan alles duidelijk. Ze wilden niet het zoveelste hippe koffietentje in Haarlem neerzetten, en ze zijn dan ook qua uitstraling en inrichting dicht bij zichzelf gebleven. Het pand is van binnen licht en gezellig, klanten zijn een mix van jong en oud en je kunt hier gerust een hele dag op het terras zitten: het uitzicht op het witte puntbruggetje over het Spaarne en de prachtige panden aan het water went nooit.

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-11

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-18

Café Margaux is ook te reserveren voor private dining tot 20 personen, privé of bedrijfsborrel. Of je nu na een bezoek aan het Teylers museum een goed glas wijn kunt gebruiken, of tijdens een wandeling langs het Spaarne lekker uitgebreid wilt lunchen: bij Margaux is het heerlijk toeven.

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-20

Café Margaux
Spaarne 4
2011 CH Haarlem
023 – 303 27 00
www.margauxhaarlem.nl

Openingstijden
Dinsdag en woensdag: 10.00 – 17.00 uur
Donderdag t/m zondag: 10.00 – 18.00 uur

Fotocredits: Linda Kortekaas FotografieHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké