Falafel, wij zijn er gek op. Niet alleen omdat het gezond is. Ook omdat je er zo lekker mee kan variëren, het een lekkere bite heeft en vooral: omdat het heerlijk smaakt. In de Kleine Houtstraat zit sinds deze zomer ‘Chickpea’. Oftewel kikkererwt. Alles hier draait om deze erwt, want je eet hier goddelijke falafel, salades en hummus. Vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch.

Eigenaar Mischa Tabacznik heeft het falafel maken van huis uit geleerd. Zijn Griekse vader had altijd een falafelzaak in Haarlem, en deze falafel is geroemd. De kikkererwten worden geweekt, en dan wordt er koriander, peterselie, ui, gedroogde kruiden en peper aan toegevoegd. Dan ontstaan de legendarische falafelballetjes van de familie Tabacznik.

Natuurlijk eet je bij Chickpea die heerlijke falafel, op een witte of volkoren pita. Altijd met salade erbij.  Je kiest voor een halve (wat lichter voor bijvoorbeeld lunch) of een hele. Naast de ‘gewone’ broodjes falafel heeft Chickpea ook falafel salades, een kindermenu, heerlijke drankjes zoals cactus- en watermeloenwater en van alles met hummus. De zelfgemaakte en superlekkere hummus kan je los kopen maar ook in saladevorm. Toe aan een flinke maaltijd? Ga dan voor de falafel XL of een salade met falafel én hummus. Extra verwennerij!

Het pandje in de Kleine Houtstraat is leuk ingericht. Aan de grote ramen is een bar gemaakt van Haarlems Hout (echte Haarlemse bomen) waar je perfect je broodje falafel kunt eten met uitzicht op de gezellige straat. Een aanrader, want ze smaken heerlijk! Je eten meenemen kan trouwens ook.

Chickpea
Kleine Houtstraat 2A
2011 DM Haarlem
www.chickpeahaarlem
Facebook.com/pg/chickpeahaarlem
Tel 023 207 4619

Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag 12:00–21:00
Woensdag 12:00–21:00
Donderdag 12:00–21:00
Vrijdag 12:00–21:00
Zaterdag 12:00–21:00
Zondag 12:00–21:00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké