Een week voordat de meest recente lockdown werd aangekondigd, brachten we een bezoekje aan cocktailbar Taru, gevestigd in de Koningsstraat. Dit deel van de Koningsstraat heeft de afgelopen maanden een flinke upgrade gekregen met een aantal nieuwe zaken, zoals koffietent La Maru. Wie langs Taru loopt, wordt direct gevangen door de zweem van mysterie die om de bar hangt: grote ramen, blauwe kozijnen en geen naam op de gevel. Omdat Taru drie dagen per week geopend is, is de kans groot dat er niemand binnen is als je er langs komt. Maar open zijn ze in het weekend zeker. Wat ons betreft de perfecte elementen voor een cocktailbar!

 

Bar Taru cocktails cocktailbar Koningstraat

 

Design

Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. De enorm hoge ruimte is op een speelse manier ingericht. ‘Taru’ betekent ‘vat’ in het Japans en ‘mythe’ in het Fins. De combi tussen ambacht en oog voor detail, dat kenmerkend is voor beide culturen, is de inspiratie geweest voor Taru. De mix van Japans en Scandinavisch design straalt rust, warmte en exclusiviteit uit. Er zijn verschillende intieme zitjes gemaakt die ervoor zorgen dat de zaak al snel gezellig druk aanvoelt.

 

Bar Taru cocktails cocktailbar Koningstraat

 

Bar

Waar je normaal gesproken misschien niet direct aan de bar gaat zitten, is dat in een cocktailbar juist de beste plek van het huis. Hier zie je ‘the masters at work’ en zie je het ene na het andere kunstwerkje gecreëerd worden. Het regelmatig wisselende cocktail-menu is beknopt, maar de creativiteit druipt er vanaf. Staat er toch niets van jouw smaak tussen? Vertel dan wat jouw smaak is, dan wordt er iets voor je gemaakt dat daarbij aansluit. En stel ook vooral je vragen over de drank die wordt gebruikt. De prachtige flessen komen van over de hele wereld en hebben allemaal hun eigen verhaal.

 

Bar Taru cocktails cocktailbar Koningstraat

 

Ondernemers

De mannen achter Taru, Dennis en Jev, zijn geen vreemden in Haarlem. Ze hebben hun sporen verdiend in verschillende horecazaken en kwamen tot de conclusie dat een formule als Taru hier nog niet bestond. Ze besloten hun expertises te bundelen en in dat gat te springen.

 

 

Events

Een zaak openen temidden van meerdere lockdowns is natuurlijk een spannende onderneming. Het vraagt flink wat van de veerkracht en creativiteit van alle ondernemers. Dennis en Jev hebben dit zeker begrepen en gebruiken de periodes waarin ze verplicht gesloten moesten zijn dan ook om te blijven ontwikkelen. Één van hun vondsten is Taru Elements. Kleinschalige evenementen waar combinaties worden gemaakt van cocktails en eten met één van de vier elementen als thema. De eerste editie van Taru Elements (met als thema Vuur) stond afgelopen november gepland maar kon helaas niet doorgaan. Houd de Taru Instagram dus in de gaten om te weten wanneer dit gaat plaatsvinden. 

 

Ook Taru is nu gelukkig weer open! Dus zoek je een goed begin van je avond? Wil je een leuke avond afsluiten? Of heb je gewoon zin om een hele avond cocktails te drinken? Bedenk dan de volgende keer dat Haarlem (nog) een prachtige cocktailbar rijk is laat je verrassen.

 

Contact

Taru
Koningstraat 58
2011 TD, Haarlem
bar-taru.nl

instagram.com/bar.taru

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, gesloten
Donderdag, 18.00 – 22.00
Vrijdag, 15.00 – 22.00
Zaterdag, 15.00 – 22.00
Zondag, gesloten

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké