Koffie, de meeste Haarlemmers kunnen niet zonder. Maar lekkere koffie? Dat is soms lastig te vinden. De heren van Coffee Habits zijn echte koffiekenners en hebben hun ervaring en expertise uitgebreid naar een tweede vestiging in de Kleine Houtstraat. Met huiskamergevoel, zodat je in alle rust kan genieten van een overheerlijke specialty coffee. 

 

 

Koffiekenners


Mick en Léon ken je misschien al van hun eerste vestiging: Coffee Habits in de Smedestraat. Sinds 2019 weten zij al menig Haarlemmer blij te maken met koffie van hoge kwaliteit waarvoor je blijft terugkomen. Hierdoor is er een heuse community ontstaan van koffieliefhebbers die hun kop koffie naar een hoger niveau willen tillen. Het pand in de Smedestraat is trouwens maar 8 m2. Het voelt knus aan en deze knusheid wilden ze graag meenemen naar het tweede pand. In deze uitbreiding kon er nog meer aandacht besteed worden aan de verschillende soorten koffie die geschonken worden en lekkere dingen voor erbij. 

Mick en Léon zijn al enige tijd vrienden en hebben elkaar leren kennen in de koffiewereld. Samen hebben ze gewerkt voor grote koffiebedrijven en de kneepjes van het vak weten te beheersen. Er zijn enorm veel manieren om van koffie te genieten. Mick en Léon doen dat het liefst in goed gezelschap en tegelijkertijd ook in een relaxte omgeving. Vandaar ook de ambitie om uit te breiden naar dit tweede pand in de Kleine Houtstraat. Hier is er ruimte om te werken, nieuwe mensen te ontmoeten en een moment te nemen voor jezelf.

 

 

Kunst enzo

Kom je koffie drinken bij Coffee Habits? Op de stempelkaart mag je zelf stempelen om te sparen voor je gratis koffie. De mooiste kunstwerken worden hierdoor gemaakt en ingeleverd als de stempelkaarten vol zijn. Iedereen is vrij om dit zelf bij te houden. Op goed vertrouwen. De mensen die vaker langskomen beginnen ook steeds meer aan te voelen als vrienden, maar pas op! Want Léon waarschuwde mij al: the better we know you, the less service you get. 😉 

 

 

Specialty Coffee

Mocht je je nu afvragen, wat houdt specialty coffee eigenlijk in? Wij leggen het kort voor je uit: specialty coffee is een term voor koffie van kwaliteit die wordt verbouwd en geproduceerd met aandacht voor elk detail van het proces, van het oogsten tot het branden en serveren. Het concept van specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en het heeft een community gecreëerd die op zoek is naar de beste kop koffie. 

Een van de belangrijkste redenen voor de opkomst van specialty coffee is de toenemende vraag naar een hoogwaardige, gepersonaliseerde koffie-ervaring. Veel mensen zijn niet meer tevreden met de standaard koffie die in de supermarkt verkrijgbaar is en zijn bereid om meer te betalen voor een koffie die van hogere kwaliteit is.

Om de bijzonderste bonen met een interessante oorsprong te vinden werkt Coffee Habits samen met Esther Maasdam en Ben Morrow van Manhattan Coffee Roasters uit Rotterdam. Meer weten over specialty coffee? Probeer het zelf uit bij Coffee Habits! 

 

Contact

Coffee Habits
Kleine Houtstraat 2A
2011 DM, Haarlem

Smedestraat 25,
2011 RE Haarlem

instagram.com/coffeehabits.haarlem

 

Openingstijden

Maandag, 08.00 – 17.00
Dinsdag, 08.00 – 17.00
Woensdag, 08.00 – 17.00
Donderdag, 08.00 – 17.00
Vrijdag, 08.00 – 17.00
Zaterdag, 09.00 – 17.00
Zondag, 09.00 – 17.00

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké