In de altijd gezellige Lange Veerstraat vind je Coster 52°. Een laagdrempelig café-restaurant waar het niet ontbreekt aan sfeer, goed eten en veel (maar dan ook écht veel) Haarlemse details. De naam is natuurlijk afkomstig van Laurens Janszoon Coster (Lautje) en 52 staat voor de breedtegraad van Haarlem. Coster 52° is zo’n hotspot waar je hoogstwaarschijnlijk een vriend, buurman of oud-klasgenoot tegenkomt, want de locals zitten er graag. Niet gek, want in het historische pand uit 1660 is het altijd gezellig. Eigenaren Wouter en Bas en hun team zorgen ervoor dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Wij hebben genoten bij Coster 52° en nemen jullie graag even mee!

 

Coster 52 Haarlem
Coster 52 Haarlem Coster 52 Haarlem

 

De keuken

Laat je niet op het verkeerde spoor brengen door de grote, smaragdgroene bar; Coster 52° is zeker geen kroeg. In de keuken maakt chef Ruben samen met zijn team namelijk de lekkerste gerechten klaar. De kaart staat vol herkenbare internationale gerechten, zoals steak tartare, mosselen en panna cotta, maar dan met een verrassende bereiding. Het menu wisselt per seizoen, zodat de producten altijd zo lokaal (en dus vers) mogelijk zijn. Daar is over nagedacht!

 

 

Het team van Coster 52° is goed bekend met de ondernemers uit de omgeving en werkt graag met hen samen. Zo komt alle kaas bijvoorbeeld van de KaasKampanje, wordt de vis rechtstreeks uit IJmuiden gehaald en schenken ze dranken van lokale brouwers zoals Jopen, Uiltje en Gin 1689. Geen wonder dat veel Haarlemmers die zelf ook uit de horeca komen graag bij Coster neerploffen voor een hapje en een drankje.

 

 

De bar

Wil je na het eten nog even blijven zitten voor een drankje, dan komt die grote bar aan de linkerkant van het pand erg goed van pas. Met maar liefst acht tapkranen (met een wisselend assortiment) en veel andere (lokale) dranken hebben ze voor ieder wat wils.

 

Bar Haarlem

 

Haarlemse details

Niet alleen in de keuken ligt de focus op ‘lokaal’; overal in de zaak zijn elementen terug te vinden die iets te maken hebben met onze stad. Aan de muren hangen o.a. schilderijen van de Haarlemse schilders Monsieur Hubert en Ron Helweg. Een ander opvallend detail is de goud-met-groene muur die is geschilderd door Haarlemmer Stef Kuipers, beter bekend als de ‘Nachtschilder van Amsterdam’. Maar ook de dingen waar je misschien wat minder gauw over nadenkt, zoals de tegels op de muur en de sierletters op het bord, zijn ontworpen door ondernemers uit de buurt.

 

 

Privéruimte

Mocht je voor een speciale gelegenheid eens in privésferen willen lunchen, dineren of misschien vergaderen, dan heeft Coster op de bovenverdieping nog een karakteristiek zaaltje ter beschikking. Als je daarvan de oude deuren openklapt, kijk je uit op de bruisende Lange Veerstraat. Hoe leuk is dat?

 

Lange Veerstraat HaarlemBas Mol en Wouter Stevenhaagen

Coster 52° is zo’n restaurant waar je direct aan denkt als je spontaan even uit eten wil, geen zin hebt in al te veel poespas en er zeker van wil zijn dat de kwaliteit goed is. De deuren staan altijd open, op het terras zit je zelfs aan het einde van de avond nog lekker warm en iedereen is welkom.

 

Contact

Coster 52°
Lange Veerstraat 20-22
2011 DB, Haarlem
coster52.nl

facebook.com/Coster52
instagram.com/coster52haarlem

 

Openingstijden

Maandag
16.00 – 02.00
Dinsdag
16.00 – 02.00
Woensdag
16.00 – 02.00
Donderdag
16.00 – 02.00
Vrijdag
16.00 – 02.00
Zaterdag
16.00 – 02.00
Zondag
16.00 – 02.00

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Coster52.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké