In het meest zonnige hoekpand (met rondom terras) aan de Zandvoortselaan in Heemstede vind je sinds kort het oog- en tongstrelende Côte. Dit boutique café is een paradijsje met koffie, lunch, borrel en fijne spullen (o.a. de MARIE-STELLA-MARIS care lijn).

Cote cafe interior Heemstede05

Cote cafe interior Heemstede03

Eigenaresse Karen is 20 jaar op het strand werkzaam geweest, waarvan een groot deel bij strandpaviljoen De Republiek. Het kon dan ook niet uitblijven dat haar boutique café een verwijzing naar de kust kreeg. Zo was daar Côte. De palmboom zie je overal terug, zelfs in het logo. Omdat Karen zelf een enorme vintage interieur design fanaat en verzamelaar is, vind je in het café een prachtige selectie van iconische meubels en accessoires. Tevens verkoopt zij (naast het runnen van Côte) met haar andere bedrijf K-oncept (k-oncept.nl) verschillende unieke items en leent zij deze ook uit voor bepaalde doeleinden, zoals film, televisie of fotografie e.d.

Cote cafe interior Heemstede08

Cote cafe interior Heemstede04

Met Côte wil Karen een plek creëren waar mensen zich thuis voelen, maar wat ook eclectisch aan doet. Met bruisende steden als Parijs en New York in gedachte is de sfeer in het café bepaald. Je vindt er ook rustige werkplekken om te kunnen flexwerken (er is Wifi). Een dynamische omgeving waarin men elkaar kan inspireren, en waar je kunt onthaasten. De locatie van het boutique café is uit de loop en dat is precies wat Karen voor ogen had. ‘Een plek waar mensen speciaal naartoe gaan, omdat ze er willen zijn.’

Cote cafe interior Heemstede07

Cote cafe interior Heemstede02

Karen heeft het pand volledig gestript. Er zijn prachtige authentieke details tevoorschijn gekomen die perfect passen bij het retro getinte interieur. Messing accenten, het gebruik van marmer en design meubilair geven het geheel een mooie art deco uitstraling. Alles in het pand is speciaal op maat gemaakt en de styling is volledig van Karen’s eigen hand. Dat maakt Côte tot een unieke plek.

Cote cafe interior Heemstede09

Cote cafe interior Heemstede06

Koffie bij Côte is van het onmiskenbare Buscaglione, Italiaanse koffie van topkwaliteit! Perfect te combineren met het taartenassortiment. De menukaart brengt verder onder andere Toast Avocado en een broodje Boerderij Kip (lees: met truffelmayo) om je vingers bij af te likken. Voor bij de borrel is er voldoende lekkers om uit te kiezen! Daarover gesproken; de vrijmibo’s laten ook zeker niet te wensen over. Er worden wijnen van zeer goede kwaliteit geschonken. Een ‘Godello’ als huiswijn zegt genoeg!

Cote cafe interior Heemstede01
Wat een aanwinst voor Heemstede! Genoeg reden om even om te fietsen Haarlemmers 🙂

Côte café & interior
Zandvoortselaan 10
2106 CN Heemstede
www.cafecote.nl
Facebook.com/cafecote.nl
Instagram.com/cafe_cote

Openingstijden
Ma t/m do: 08.30 – 17.00 uur
Vr: 08.30 – 21.00 uur (vrijmibo)

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké