Lange tijd moesten we tegen een ‘opening soon’-affiche aan kijken, maar sinds twee weken is het dan zover: het internationale Crêpe Affaire is nu ook in Haarlem te vinden. Of het nou vroeg in de ochtend of laat op de dag is. Voor het ontbijt, lunch of diner. Doordeweeks of in het weekend: pannenkoeken kunnen áltijd! Daarover zijn ze het bij Crêpe Affaire roerend met ons eens.

Crepe-Affaire-Haarlem-5

Wereldwijd zijn ze al beroemd, en nu kunnen we in Haarlem dus ook van de dunne pannenkoekjes genieten. De vestiging halverwege de Kruisstraat is de eerste in Nederland, maar er staan meerdere op de planning. Zo blijven bijvoorbeeld Utrecht en Maastricht niet achter met het op de kaart zetten van de heerlijkste crêpes.

Crepe-Affaire-Haarlem-1

De belangrijkste les: crêpes lijken sprekend op pannenkoeken, maar ze zijn een stuk dunner. Bovendien bevatten ze, volgens eigenaar René, minder calorieën dan een gemiddelde sandwich. Maar ze smaken, net als hun dikkere, grote broer de pannenkoek, perfect in combinatie met zowel zoet als hartig. Bovendien worden de crêpes gemaakt van speciaal, biologisch meel. Er valt hier genoeg te kiezen!

Crepe-Affaire-Haarlem-3

Favoriet van René is de crêpe met appel en geitenkaas. Na die te hebben geproefd zijn we het roerend met hem eens. Zo lekker! Maar ook de ‘Merry Berry’ met bosvruchten, munt en boerenyoghurt valt goed in de smaak. Of wat dacht je van een pannenkoekje met Mexicaanse kip, de combi pesto en mozzarella of aardbeien met Nutella? En natuurlijk kan ook de Crêpe Suzette (met o.a. Grand Marnier) niet op de menukaart ontbreken.

Crepe-Affaire-Haarlem-7

De crêperie lijkt in niets op een typisch Hollands pannenkoekhuis, in positieve zin. Vlak naast de entree vind je een gezellige zithoek met stoere, leren banken. Achter in het café staat een grote eettafel en de lange wanden zijn versierd met planten en de leukste schoolbord-creaties. Heb je haast? Dan kun je je crêpe ook gewoon meenemen.

Crepe-Affaire-Haarlem-6

De crêpes zelf rollen één voor één van een bijzondere machine. Wel vijf stuks per minuut! Hierna worden ze vers gehouden in de speciaal daarvoor ontwikkelde klimaat-lades. Wanneer je een keuze hebt kunnen maken (succes!) wordt de crêpe bereid op een warme, ronde bakplaat. Drink er een gezond fruit- of groentesapje bij of ga voor van een overheerlijk kopje koffie uit de unieke koffiemachine. Die is trouwens gratis als je hier voor 10:00 uur ’s ochtends geniet van een ontbijtje.

Crepe-Affaire-Haarlem-4

Ben je een echte zoetekauw of juist dol op hartig? Bij Crêpe Affaire kan iedereen terecht voor een overheerlijk, vers pannenkoekje. De vrolijke serveersters lopen rond met shirtjes waarop ‘Crêpes makes you happy’ staat, en ze hebben helemaal gelijk. Wij worden hier heel blij van!

Crepe-Affaire-Haarlem-2

Crêpe Affaire
Kruisstraat 22
2011 PX Haarlem
023 – 202 7079
Facebook.com/crepeaffairehaarlem
www.crepeaffaire.com

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 9:00 – 19:00 uur
Vrijdag t/m zondag: 9:00 – 21:00 uur

Woon je in of vlakbij Hoofddorp?
Check dan even 3x de lekkerste pannenkoeken restaurants in Hoofddorp >>Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké