Sinds de opening aan het begin van dit jaar is de Haarlemse theebar Cups and Leafs flink gegroeid in populariteit én in aanbod. Dat ze alles van thee weten is wel duidelijk, maar wist je dat je hier ook uitstekend terecht kunt voor een heerlijk ontbijt, een gezellige lunch, een geschikte werkplek en misschien wel de lekkerste koffie van Haarlem?

cups-and-leafs-haarlem-06

cups-and-leafs-haarlem-12

Cups and Leafs – op de kruising van de Zijlstraat met de Gedempte Oude Gracht – profiteert op een van de laatste zomerse dagen nog flink van het zonnige terras. Vorige maand is de buitenkant van het pand goed opgeknapt en het vormt nu een mooi geheel met het lichte, aantrekkelijke interieur. Er zijn nog wat extra zitplekken bijgekomen, maar toch blijft het hier opvallend ruim. Een fijne plek om te werken of gewoon gezellig bij te kletsen.

cups-and-leafs-haarlem-09

cups-and-leafs-haarlem-02

Mocht je nu willen afspreken met iemand die ‘niks met thee heeft’, dan is dat geen enkel probleem. De menukaart bij Cups and Leafs is uitgebreider dan ooit. Natuurlijk kun je hier nog steeds terecht voor allerlei verschillende soorten theeën: van groene, witte en zwarte theefamilies tot ijsthee, lattes, shakes en soda’s. Maar ook de verschillende sappen en verse fruitsmoothies zijn heerlijk en over de koffie krijgen ze niets anders dan positieve feedback.

cups-and-leafs-haarlem-01

cups-and-leafs-haarlem-03

Het aanbod voor ontbijt en lunch is lekker uitgebreid. Wij gaan op deze mooie zondag voor de matcha-yoghurt (groen!) met frambozen, muesli en blauwe bessen. Daarnaast kunnen we de populaire dim sums natuurlijk ook niet laten staan. Het lijkt in onze oer-Hollandse ogen misschien een beetje vreemd: thee met dim sums, maar de kleine Aziatische hapjes zijn perfect geschikt voor de lunch. Natuurlijk kun je hier ook ‘gewoon’ een lekker broodje, een quiche, taartje of salade bestellen. Maar als je de dim sums eenmaal geproefd hebt…

cups-and-leafs-haarlem-10

cups-and-leafs-haarlem-11

Cups and Leafs is ook een unieke samenwerking met het Haarlemse kaashuis Tromp aangegaan. Elke theefamilie is gekoppeld aan een bijzonder kaasje dat qua smaak helemaal op de thee aansluit, de zogenaamde Cheese-Tea combinaties. Mmm!

Aan alles merk je dat de theekennis van eigenaren Guido en Cindy gigantisch groot is. Mocht je zelf ook meer willen leren over thee, dan liggen er op elke tafel uitgebreidere menukaarten en theewaaiers. Op laatstgenoemde kun je aan de hand van afbeeldingen en beschrijvingen een keuze maken. De uitgebreidere menukaarten gaan dieper in over herkomst, bereiding en eigenschappen van thee.

cups-and-leafs-haarlem-07

cups-and-leafs-haarlem-08

Voor de echte thee-fanaten biedt Cups and Leafs workshops aan: iets kleinere, de Tea Tastings, of grotere, de zogenaamde Tea Introduction Course. Meer hierover kun je vinden op de website. En wist je dat je ook online thee kunt kopen in hun webshop? Vanaf oktober is het zelfs mogelijk om hun hapjes en drankjes via Deliveroo te bestellen.

cups-and-leafs-haarlem-14

cups-and-leafs-haarlem-15

Het is wel duidelijk, Cups and Leafs is veel meer dan alleen thee. Jullie kunnen wel raden waar wij voortaan met onze laptop te vinden zijn!

Cups and Leafs
Zijlstraat 54

2011 TP Haarlem
023 – 20 70 000
www.cupsandleafs.com

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 08:00 – 18.00 uur
Zondag: 09:00 – 18:00 uur
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké