De zon schijnt, wij kunnen het terras weer op. Daar worden we blij van! Haarlem barst van de gezellige terrassen waar je de nodige zonnestralen kunt opvangen. Wij hebben onze 10 favoriete terrassen in de stad voor jullie op een rijtje gezet!

Zuidam
Wat een mooie plek is dit toch! Bij restaurant Zuidam zit je niet alleen direct aan het Spaarne, maar ook nog eens naast de mooie molen de Adriaan. Het is een ruim terras waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Een leuke bijkomstigheid is ook nog eens dat ze een steiger hebben, voor als je met je boot wilt aanmeren!
Adres: Scheepmakersdijk 2A


Zuidam

Fortuyn
Bij Fortuyn heb je tot laat in de avond zon en een super uitzicht over de Grote Markt en de Bavo Kerk (centraler kan niet). Je kan hier heerlijk zitten voor een lunch of om te borrelen. Veel reuring voor het terras zodat je lekker mensen kan kijken. Het eten komt grotendeels uit de Josperoven. Deze Spaanse authentieke houtskool oven geeft vlees, vis en groenten een heerlijke smaak.
Adres: Grote Markt 23
MEER INFO >


Fortuyn, zonnebrillen: LUKX Optiekspecialisten

Spaarne 66
Aan het Spaarne zit Spaarne 66. Naast het feit dat je hier heerlijk zit met uitkijk over het water, kan je hier ook heerlijk ontbijten, lunchen, dineren of borrelen. Het terras is verdeeld over twee delen: tafeltjes bij het pand van Spaarne 66 zelf en een deel aan de overkant van de straat aan het water. De zon schijnt op dit terras bijna de hele dag!
Adres: Spaarne 66, MEER INFO >


Spaarne 66

Blender
Bij Blender kun je terecht voor een lekker en gezond ontbijtje of lunch met o.a. heerlijke smoothies. En wat is er nou beter dan op een lekker zonnig terras te kunnen ontbijten? Het terras van Blender ligt op het zuiden, pal in de zon dus.
Adres: Kleine Houtstraat 138, MEER INFO >


Blender, zonnebril: LUKX Optiekspecialisten

ML
ML is een hotel, restaurant, bisto en bar. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een groot terras midden in de stad met uitzicht over het Klokhuisplein, de Bavo en de Oude Groenmarkt. Het restaurant is van hoge kwaliteit, zelfs trotse bezitter van een Michelinster. Neemt niet weg dat het terras heel toegankelijk is en je hier ook ‘gewoon’ een drankje kan drinken.
Adres: Klokhuisplein 9, MEER INFO >


Restaurant ML

De DAKKAS
Bovenop de parkeergarage De Kamp vind je de DAKKAS. Een groot terras met een super uitzicht over de stad! Er zijn tafels met stoelen, picknicktafels en een grote trap waar je ook heerlijk op kunt zitten. Door de relaxte vibe kan je hier prima de hele dag vertoeven.
Adres: De Witstraat 1A, MEER INFO >


De DAKKAS

Morris
De sfeer bij Morris is relaxt en qua eten is er voor ieder wat wils. Je kan hier heerlijk uitgebreid tafelen met een goed stuk vlees of een hele vis van de grill en daarbij een tafel vol heerlijke sides. Het terras ligt heerlijk in de zon waarbij je uitkijkt over het Spaarne! Morris is ook een fijne plek om te borrelen.
Adres: Spaarne 36, MEER INFO >


Morris, zonnebril: LUKX Optiekspecialisten

Meneer Frans
Dit terras zie je niet van buitenaf, des te leuker! Je kan aan de zijkant naar binnen via Klein Heiligland of via de winkel Van Duivenboden Interieur. Zodra je binnenstapt zie je de heerlijke binnentuin, waar je lekker in de zon kan zitten. De ideale plek voor ontbijt of lunch.
Adres: Klein Heiligland 8, MEER INFO >


Meneer Frans

De Oerkap
Hier heb je niet alleen een terras maar bevind je je eigenlijk op een strand middenin de stad. Picknicktafel, banken en ligbedjes staan lekker in het zand en de sfeer is losjes. Op het menu staan broodjes, pasta’s en heerlijke steenoven pizza’s. En ze hebben hier het Haarlemse Jopenbier van de tap. Ik krijg hier altijd een beetje vakantiegevoel.
Adres: Harmenjansweg 95, MEER INFO >


De Oerkap

Alle zonnebrillen die wij dragen op de terrassen zijn van LUKX Optiekspecialisten . Een Haarlemse opticien in hartje centrum (Spekstraat 2). Ze hebben hier hele toffe zonnebrillen van o.a. Celine, Dick Moby, Ray Ban, Gucci en Tom Ford. Maar ook gewone brillen, kinderbrillen en lenzen. LUKX zit ook nog eens in een prachtig oud pand. Zeker een aanrader om een mooie bril voor op het terras te scoren dus.

Nog meer terrastips? Bekijk ook dit lijstje met 8x verborgen terrassen van Haarlem, vol binnentuinen en dakterrassen.

Woon je in of vlakbij Hoofddorp?
Check ook de blog 10x fijnste terrassen aan het water in Hoofddorp >>

Deze blog is gemaakt in samenwerking met LUKX OptiekspecialistenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!