De zon schijnt, wij kunnen het terras weer op. Daar worden we blij van! Haarlem barst van de gezellige terrassen waar je de nodige zonnestralen kunt opvangen. Wij hebben onze 10 favoriete terrassen in de stad voor jullie op een rijtje gezet!

 

Zuidam

Wat een mooie plek is dit toch! Bij restaurant Zuidam zit je niet alleen direct aan het Spaarne, maar ook nog eens naast de mooie molen de Adriaan. Het is een ruim terras waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Een leuke bijkomstigheid is ook nog eens dat ze een steiger hebben, voor als je met je boot wilt aanmeren!
Scheepmakersdijk 2A – Meer over Zuidam >


Zuidam

 

Fortuyn

Bij Fortuyn heb je tot laat in de avond zon en een super uitzicht over de Grote Markt en de Bavo Kerk (centraler kan niet). Je kan hier heerlijk zitten voor een lunch of om te borrelen. Veel reuring voor het terras zodat je lekker mensen kan kijken. Het eten komt grotendeels uit de Josperoven. Deze Spaanse authentieke houtskool oven geeft vlees, vis en groenten een heerlijke smaak.
Grote Markt 23 – Meer over Fortuyn >


Fortuyn, zonnebrillen: LUKX Optiekspecialisten

 

Spaarne 66

Aan het Spaarne zit Spaarne 66. Naast het feit dat je hier heerlijk zit met uitkijk over het water, kan je hier ook heerlijk ontbijten, lunchen, dineren of borrelen. Het terras is verdeeld over twee delen: tafeltjes bij het pand van Spaarne 66 zelf en een deel aan de overkant van de straat aan het water. De zon schijnt op dit terras bijna de hele dag!
Spaarne 66 – Meer over Spaarne 66 >


Spaarne 66

 

Blender

Bij Blender kun je terecht voor een lekker en gezond ontbijtje of lunch met o.a. heerlijke smoothies. En wat is er nou beter dan op een lekker zonnig terras te kunnen ontbijten? Het terras van Blender ligt op het zuiden, pal in de zon dus.
Kleine Houtstraat 138 – Meer over Blender >


Blender, zonnebril: LUKX Optiekspecialisten

 

ML

ML is een hotel, restaurant, bistro en bar. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een groot terras midden in de stad met uitzicht over het Klokhuisplein, de Bavo en de Oude Groenmarkt. Het restaurant is van hoge kwaliteit, zelfs trotse bezitter van een Michelinster. Neemt niet weg dat het terras heel toegankelijk is en je hier ook ‘gewoon’ een drankje kan drinken.
Klokhuisplein 9 – Meer over ML >


Restaurant ML

De DAKKAS

Bovenop de parkeergarage De Kamp vind je de DAKKAS. Een groot terras met een super uitzicht over de stad! Er zijn tafels met stoelen, picknicktafels en een grote trap waar je ook heerlijk op kunt zitten. Door de relaxte vibe kan je hier prima de hele dag vertoeven.
De Witstraat 1A – Meer over DeDAKKAS >


De DAKKAS

Mooie Boules 

Naast voldoende ruimte binnen, is er bij Mooie Boules ook een groot, zonnig terras aanwezig. Mooie Boules ligt aan het water, dus ook met de boot kun je hier gemakkelijk aanmeren en genieten van een (speciaal)biertje en een hapje in de zon. Er is genoeg te doen, Jeu de Boules, bordspelletjes en zelfs karaoke, dus een gegarandeerd succes!
Oerkapkade 3 Meer over Mooie Boules > 

Jeu de boules Haarlem
Mooie Boules

 

Morris

De sfeer bij Morris is relaxt en qua eten is er voor ieder wat wils. Je kan hier heerlijk uitgebreid tafelen met een goed stuk vlees of een hele vis van de grill en daarbij een tafel vol heerlijke sides. Het terras ligt heerlijk in de zon waarbij je uitkijkt over het Spaarne! Morris is ook een fijne plek om te borrelen.
Spaarne 36 – Meer over Morris >


Morris, zonnebril: LUKX Optiekspecialisten

 

Meneer Frans

Dit terras zie je niet van buitenaf, des te leuker! Je kan aan de zijkant naar binnen via Klein Heiligland of via de winkel Van Duivenboden Interieur. Zodra je binnenstapt zie je de heerlijke binnentuin, waar je lekker in de zon kan zitten. De ideale plek voor ontbijt of lunch.
Klein Heiligland 8 – Meer over Meneer Frans >


Meneer Frans

Monsieur Rouge

Buiten, aan de voorkant van deze Franse brasserie, zit je fijn in de ochtend-, middag- en avondzon. Het tweede terras vind je aan de overkant van de weg, aan het Spaarne, waar je zicht hebt op mooie karakteristieke panden, bootjes en het water. Onder het genot van een heerlijke Franse wijn kan je hier heerlijk genieten van het zonnetje en een lekker hapje eten.
Spaarne 44 – Meer over Monsieur Rouge >


Monsieur Rouge 

Pip Deli 

Bij Pip zit je net aan de rand van het centrum, dus uit de drukte maar nog wel in de stad. In het prachtige, stijlvolle restaurant of op het zonovergoten terras. Met de lekkerste ontbijt- lunch- en dinergerechtjes, zowel om er daar van te genieten of mee te nemen naar huis. Wij zijn fan van Pip Deli!
Lorentzplein 2A – Meer over Pip Deli >

Restaurant Lorentzplein
Pip Deli 

De Oerkap

Hier heb je niet alleen een terras maar bevind je je eigenlijk op een strand middenin de stad. Picknicktafel, banken en ligbedjes staan lekker in het zand en de sfeer is losjes. Op het menu staan broodjes, pasta’s en heerlijke steenoven pizza’s. En ze hebben hier het Haarlemse Jopenbier van de tap. Ik krijg hier altijd een beetje vakantiegevoel.
Harmenjansweg 95 – Meer over De Oerkap >


De Oerkap

Alle zonnebrillen die wij dragen op de terrassen zijn van LUKX Optiekspecialisten . Een Haarlemse opticien in hartje centrum (Spekstraat 2). Ze hebben hier hele toffe zonnebrillen van o.a. Celine, Dick Moby, Ray Ban, Gucci en Tom Ford. Maar ook gewone brillen, kinderbrillen en lenzen. LUKX zit ook nog eens in een prachtig oud pand. Zeker een aanrader om een mooie bril voor op het terras te scoren dus.

Nog meer terrastips? Bekijk ook dit lijstje met 8x verborgen terrassen van Haarlem, vol binnentuinen en dakterrassen.

Woon je in of vlakbij Hoofddorp?
Check ook de blog 10x fijnste terrassen aan het water in Hoofddorp >>

Deze blog is gemaakt in samenwerking met LUKX Optiekspecialisten

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké