De zon schijnt, wij kunnen het terras weer op. Daar worden we blij van! Haarlem barst van de gezellig terrassen waar je de nodige zonnestralen kunt opvangen. Daarom hier een overzicht van de beste terrassen van de stad.

Beste-terrassen-Haarlem

1. Stadsstrand de Oerkap
Niet alleen een terras maar ook semi-strand. Je kunt neerstrijken tussen de gezellige wirwar van meubilair: allerlei soorten banken, ligbedjes, kleine kuipstoeltjes: you name it. Een watersproeier en speelgoed voor de kids is aanwezig.
Ideaal voor kinderen, groepjes vrienden, jong en oud, feestjes en borrelen. Op het menu staan broodjes, pasta’s en heerlijke steenoven pizza.

Oerkap-Haarlem-1

2. Restaurant Zuidam
Het beste terras direct aan het Spaarne en naast molen de Adriaan. Dit ruime, maar soms toeristische, terras is een bijzondere plek. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Ook ideaal voor bootliefhebbers, er is een steiger. Op het menu:
soep, bourgondische broodjes, vis en vlees. Door de open ligging is hier de hele dag zon.

Zuidam-terras

3. Brasserie van Beinum
Groot terras met loungebanken. Snelle bediening en grenst aan het Klokhuisplein met uitzicht op de Bavo. Aangrenzend aan parkeergarage de Appelaar. Tot ongeveer 20 uur is hier zon. In de avond gaan de warmtelampen aan en wordt hier gezellig geborreld. Op het menu borrelhappen, vlees- en kaasplateaus, biologische frieten en steak.

4. ML
ML is een hotel, restaurant, bisto en bar. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een fijn terras midden in de stad met uitzicht over het Klokhuisplein, de Bavo en de Oude Groenmarkt. Lounge banken aanwezig. Er is veel zon en bijzonder eten.
Meer over ML >

Stempels

5. Spaarne 66
Uitzicht over het Spaarne met een heerlijk wijntje of een van hun speciale koffietjes. Ideaal voor: ontbijt, lunch, diner en borrel. De zon schijnt hier tot ongeveer 18 uur.

Spaarne66-terras

6. Het Veerkwartier
Creatieve buitenspot met groot terras en uitzicht op de Veerplas. Net buiten het centrum van Haarlem, je bent hier dan ook echt even weg uit de stadsdrukte. Het strandgevoel op fietsafstand. Ook top met kinderen. Van ontbijt tot diner onder de sterren. Het kan de hele dag. Op het menu veel streekproducten.
Meer over Het Veerkwartier >

Het-Veerkwartier-Haarlem-28

7. Meneer Frans
Steek aan de Gedempte Oude Gracht de woonwinkel Pand 10 door en je stapt zo de stadse binnentuin van lunchroom Meneer Frans binnen. Fijn windstil terras waar het heerlijk vertoeven is. Een aanrader voor een lekkere lunch of koffie tijdens een dag winkelen. Ze hebben hier ook eigen gebakken taarten en flammenkuchen.
Meer Meneer Frans >

Binnentuin Meneer Frans

8. DeDAKKAS
Deze rooftop hotspot tilt je letterlijk boven de stad uit. DeDAKKAS zit op Parkeergarage de Kamp. Een prachtige kas, mooi ingericht en vooral een enorm terras met het mooiste uitzicht van Haarlem. Er zijn ook grote trappen om op te gaan zitten. De relaxte vibe nodigt je uit om de hele dag te blijven hangen. Waarom ook niet? Het verveelt hier in ieder geval niet 🙂
Meer DeDAKKAS >

9. Fortuyn
Medium groot terras met geweldig uitzicht over de Grote Markt en de Bavo. Fijne plek voor de lunch en borrel. Het eten is hier stoer, komt veel uit de Josper oven en heerlijk. Grootste pluspunt is nog wel dat de zon hier tot laat in de avond blijft schijnen.
Meer Fortuyn >

Terras-Fortuyn

10. Café Collette
Franse bistro op de Oude Groenmarkt. Leuk personeel en groot terras. Erg populair onder ons Haarlemmers.
Ideaal voor: borrel en diner, groepen familie en vrienden, romantisch met z’n twee.
Zon: 18.00 t/m 21.00 uur
Menu: Frans

Terras-Colette

11. Blender
Hier draait alles om good food. Op de kaart lekkere smoothies, oathies, gevarieerde salades, bites en gezonde lekkernijen. Het terras van een tafel of 10 ligt vol in de zon. Binnen genoeg leesvoer, dus een fijne hotspot om alleen je cappuccino te nuttigen of bij te praten met vrienden. Blender is overdag open.
Meer Blender >

Blender-terras

12. Thuys
Het Museumcafe van Het Dolhuys is vlakbij het Haarlemse station, en toch voelt het hier alsof je helemaal weg bent. De tuin van Thuys is groen en op het terras kom je tot rust.

Nog meer terrastips? Bekijk ook dit lijstje met 8x verborgen terrassen van Haarlem, vol binnentuinen en dakterrassen.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!