Waar eet je de lekkerste broodjes van Haarlem? Bij de Overkant! Verscholen in de Paarlaarsteeg, maar altijd vol. Hier hebben ze de ongedwongen sfeer uitgevonden. Geen gedoe, gewoon heel erg lekker. Dit is de ideale lunchplek tijdens een dagje winkelen, typisch Haarlem en middenin het centrum. Voor vele Haarlemmers al een favoriet.

de-overkant-haarlem-paarlaarsteeg de-overkant-haarlem-binnen

De Overkant gaat way back, geopend in de 80’s, toen nog ‘Het Steegje’. In 2007 verhuisde eigenaar Add van Vessum letterlijk naar de overkant met deze lunchroom. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Sindsdien kennen wij deze lunchroom als ‘De Overkant’. Een begrip in Haarlem.

Op de kaart heel veel keuze. Versgeperste sappen, speciale koffie’s, salades, uitsmijters en een groot assortiment aan broodjes. Vooral dat laatste staat de Overkant bekend om, gewoon en van de grill. Alle broodjes hebben ‘echte namen’. Kies je bijvoorbeeld voor Tijn & Sam, met gerookte kip, avocado en bacon, of liever voor Ben & Hein, met parmaham, tomaat, mozzarella, groene pesto en noten? Of toch Les & Levi, Moon & Enno, Beavis & Butthead, Romeo & Juliette, of… ?

lunch-de-overkant de-overkant-haarlem

Sinds een paar maanden is de Overkant ook ‘s avonds open als ‘De Avondkant’. Wisselende gerechten met een goede prijs kwaliteit verhouding. Voorgerechten rond de 5,- en hoofdgerechten vanaf 7,80. Alles geserveerd door een enthousiast team.

Wie aan De Overkant geweest is, komt hier terug. Lekker eten, relaxte sfeer en fijne prijs. Hou er dus rekening mee dat je niet de enige bent, en eventueel even moet wachten. Altijd gezellig druk. ‘s Avonds is reserveren mogelijk.

Perfect voor: lunch tijdens een dagje shoppen, de zondag, snelle maar lekkere hap
Prijs: laag tot gemiddeld
Reserveren: kan alleen ’s avonds
Wifi: ja
Social media: Facebook
Mozzies: 4

Paarlaarsteeg 10
Haarlem
Tel: 023-5311699
www.deoverkant.net

Ontbijt & lunch De Overkant
Maandag t/m vrijdag 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 9.00 tot 18.00 uur
Zondag 9.00 tot 17.00 uur

Diner De Avondkant
Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 17.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 18.00 tot 22.00 uur
Zondag 17.00 tot 22.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie