Yes, daar is hij eindelijk: restaurant Deplanu! Al sinds eigenaar Tim (van De Kaaskampanje) vertelde dat hij en zijn compagnon Michael een restaurant gingen openen, zaten wij op het puntje van onze stoel. Nu staat Deplanu daar te pronken aan het Santpoorterplein, verstopt in de Kleverparkbuurt, op de plek van het voormalige Vandesande. Het is een gezellig restaurant met een leuke mix van sferen. Door al het hout voelt het restaurant warm aan, een beetje alsof je het al ergens van kent, maar fris door de lichte muren. Zodra de gerechten worden geserveerd, zit je plots in een chique restaurant. Maar wel een laagdrempelige. Je kunt bij Deplanu lunchen en dineren, maar ook een kop koffie drinken of een avond borrelen. Wij waren nieuwsgierig en gingen direct op bezoek!

 

Restaurant Deplanu
Restaurant Deplanu Restaurant Kleverparkbuurt

 

Lekker eten

Bij Deplanu serveren ze heerlijke gerechten om te delen. De kaart is internationaal en wisselt vaak, omdat er voornamelijk gewerkt wordt met “wat er toevallig is”. Zo gaat er ’s ochtends bijvoorbeeld iemand naar de visveiling om de lekkerste, meest verse vis uit te zoeken. Er wordt veel gewerkt met producenten uit de buurt en lokale partners. Aan de hand van wat zij (en de seizoenen) op dat moment te bieden hebben, gaan Tim en chef Michael aan de slag om er een verrassend gerecht van te maken. Je kunt van alles verwachten. Van vlees tot vega en van Italiaans tot Zuid-Amerikaans. En niets wordt geserveerd zonder een bijzonder verhaal.

 

Restaurant Deplanu

 

Het rundvlees bij Deplanu komt van dubbeldoelkoeien; melkkoeien die na hun carrière worden gebruikt als vleeskoe. Veel duurzamer dan de ‘gewone’ vleeskoe. Al het brood komt van bakkerij MAMA uit Zwanenburg. En wat smaakt dat allemaal lekker!

 

 

Wijnen

Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken is een restaurant als dit, is goede wijn. Dus dat mist zeker niet. Bij Deplanu vind je een enorm uitgebreide wijnkaart met bijzondere (natuur)wijnen uit de hele wereld. Om deze selectie te kunnen maken, heeft het team van Deplanu samengewerkt met wijnhandelaren Wijnpand, Divine en Wilde Wijnen. En daar is een heerlijke kaart uitgekomen.

 

Natuurwijn

 

Terras

Laat de zon maar komen, want op het terras van deze nieuwe tent zit je heerlijk. En al helemaal met zo’n glas lekkere wijn in je hand. Het is zo fijn dat je hier alle ruimte hebt en (zolang hij niet achter de wolken verdwijnt) de hele dag wel ergens in de zon kunt zitten. Leuk om te weten; de stoelen op het terras zijn door het team zelf gemaakt, aan de hand van de vrijgegeven ontwerpen van kunstenaar Enzo Mari. Hoe gaaf!

 

Terras Kleverpark

 

Het idee

Tim en Michael wilden altijd al samen een restaurant beginnen. Dat dat echter zo snel al zou gebeuren, hadden ze niet verwacht. Maar toen dit pand in de Kleverparkbuurt vrijkwam, konden de vrienden het niet laten. Het staat op een prachtige plek in een rustige buurt, maar is ook vanaf het centrum gemakkelijk bereikbaar. Omdat het restaurant aan een plein gelegen is paste de naam Deplanu (vertaald: “aan het plein”) al super, maar ook omdat het de achternaam van Michaels moeder is. Alles kwam samen tot deze nieuwe hotspot.

 

Restaurant Deplanu

 

Deplanu is zo’n fijne, bijna verborgen plek net buiten de stad. Je kunt er in alle rust genieten van de bijzondere keuken en de heerlijke dranken. En overal kleeft een mooi verhaal aan. Dit is echt zo’n hotspot die je gauw eens moet uitproberen!

 

Contact

Deplanu
Santpoorterplein 1
2023 DM, Haarlem
deplanu.nl

facebook.com/deplanuhaarlem
instagram.com/deplanuhaarlem

 

Openingstijden

Dinsdag, 12.00 – 00.00
Woensdag, 12.00 – 00.00
Donderdag, 12.00 – 00.00
Vrijdag, 12.00 – 00.00
Zaterdag, 12.00 – 00.00
Zondag, 12.00 – 00.00

 

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké