Kraantje Lek is echt een begrip in Haarlem en omgeving. Het familierestaurant ligt fantastisch op de rand van bos en duin, en de omheinde speeltuin met terras erbij is geweldig. Ik kom er zelf dan ook zó vaak. De historische herberg uit 1542 stond al even te koop, maar er is groot nieuws: vanaf vandaag heeft Kraantje Lek een nieuwe eigenaar. En niet de minste, namelijk Spinning Group, ook eigenaar van Fishbar Monk, Roast en Parnassia.


Familie Kras: Michael en Marjet met hun kids Eddie en Keet bij Kraantje Lek.

Spinning Group is heel trots op de overname van Kraantje Lek. Voor eigenaar Michael Kras is het een droom die werkelijkheid wordt. Michael: “Wij geloven in de magie van Kraantje Lek en streven ernaar om dit historische erfgoed te behouden voor de komende generaties.” Spinning Group is inmiddels een begrip in Haarlem met meerdere locaties. Ze zijn een kei in het neerzetten van creatieve en kenmerkende concepten waarbij gastvrijheid en loyaliteit een grote rol speelt. Kraantje Lek sluit hier dus helemaal op aan.

Het concept van Kraantje Lek blijft dus: geen poespas, maar wel heerlijke smaken, kwaliteit, en puurheid. Duurzaamheid en lokale betrokkenheid blijven ook belangrijk. Maar er gaat natuurlijk heus wel iets veranderen. Zoals ze zelf zeggen: “Kraantje Lek wordt nog lekkerder”. Wat dat precies is moet de komende periode nog blijken (wij houden het in de gaten). Spinning Group is in ieder geval vastbesloten om de rijke geschiedenis en unieke charme van deze plek te behouden. Deze week is Kraantje Lek even dicht voor een opfrisbeurt, maar vanaf zaterdag 20 januari kun je gewoon weer neerstrijken op het terras. Zin in!

Kraantje Lek
Duinlustweg 22
2051AB Overveen
Tel: 023-5241266

Kraantjelek.nl
Facebook.com/Kraantje-Lek
Instagram.com/kraantjelekoverveen

Openingstijden
Maandag & dinsdag: 09:00 – 17:00
Woensdag – zondag: 09:00 – 00:00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké