Direct aan de Grote Markt van Haarlem gelegen vind je Dodici. Een plek waar wij al jaren heel graag komen. Waarom? Het is altijd goed, en altijd gezellig. Of het nu voor een kop koffie, een lekker ontbijt, lunch, diner of een lekkere borrel (ook cocktails) is. En Dodici bestaat dit jaar 10 jaar! Een goed moment voor een restyling vonden eigenaren Erik en Micha. Het interieur is helemaal nieuw, en ook de kaart is vernieuwd!

Het nieuwe interieur heeft warm rode tinten als basis. De lange bar is gebleven, met achter de bar een prominente plek voor alle wijnen en naast de bar een nieuwe klimaatkast voor wijn. De andere eyecatcher achter de bar is de transparante wand van marmerlook met lichtpanelen. Verder staan de tafels nog wel op hun vertrouwde plek met vooraan de grote ‘leestafel’. Ook aan de bar kan je nog steeds lekker zitten. Alles is vernieuwd, maar het Dodici gevoel is zeker gebleven.

Als één van de weinigen in Nederland heeft Dodici nu ook de Modbar, een van de meest geavanceerde espressomachines ter wereld. Er komt niet alleen heerlijke koffie uit, ook ziet hij er prachtig uit met vooral de drie chromen taps die zichtbaar zijn.

Dodici is de aangewezen plek om je te vergrijpen aan de dolce vita. Op de vernieuwde menukaart staan nog meer small bites, snacks en charcuterie. De antipasti planken zijn heerlijk en ideaal om te delen, en er zijn 3 en 4 gangenmenu’s. Het eten is van uitstekende kwaliteit en ver-ruk-ke-lijk. Omdat het zo gevarieerd is wordt eigenlijk iedereen hier blij van het eten.

De dagkaart is net zo lekker, met onder andere Eggs benedict, wentelteefjes, Griekse yoghurt met granola, broodje serranoham met mango chutney en veel meer. Dit is ook de ideale plek voor een uitgebreid ontbijt of brunch. Bijvoorbeeld het gezonde ontbijt met verse jus, Griekse yoghurt met granola en cranberries, baba ganoush met spinazie, avocado en hazelnoot op toast en fruitsalade. Je kunt hier ook geweldig borrelen, de kaart staat vol kazen en andere borrelhapjes. Krijg je al trek? 🙂

Na het eten kun je gelijk aanhaken bij de borrel, zeker in het weekend bruist het in Dodici van de gezelligheid. Neem je slaapzak maar mee, want bij Dodici kom je nooit iets te kort (en daar weten wij muggen moeilijk nee tegen te zeggen).

Vivere la dolce vita di Dodici!

DODICI
Smedestraat 47
2011 RE Haarlem
023 – 532 86 86
www.dodici.nl

Openingstijden:
Dagelijks: 08.00 – 00.00 uur
Vrijdag & zaterdag: tot 01.00 uur
Zondag geopend: vanaf 10.00 uur

Reserveer nu een tafeltje bij Dodici
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké