Als inwoner van Haarlem kennen we de stad natuurlijk als geen ander, en we delen onze favoriete plekken graag! Voor elke gelegenheid is er wel een juiste plek te vinden in Haarlem, en dat geldt ook voor elk gezelschap. Wat doe je als je een dag in Haarlem hebt met een vriendin? Wij hebben onze tips voor een topdag op een rij gezet!

Koffie en ontbijt bij Frenchie
Wanneer jullie elkaar al een tijdje niet gezien hebben, wil je natuurlijk eerst bijkletsen onder het genot van een kop koffie. Dit doe je in huiskamersfeer bij Frenchie aan de Gedempte Oude Gracht. Ook voor fijne ontbijtjes en een lekkere lunch zit je hier helemaal goed, dus een perfecte plek om jullie dagje in Haarlem te beginnen!
Meer info over Frenchie >


Frenchie

Schijnt de zon? Neem dan de volgende opties eens in overweging. Haarlem op een andere manier, maar minstens zo leuk als het centrum zelf.

Stadsstrand de Oerkap
De Oerkap is het stadsstrand van Haarlem, gelegen aan het Spaarne. Voeten in het zand en lekker genieten van de zon, elkaars gezelschap en een fijne hap die je zelf bestelt aan de bar. Een gezellige, laidback hangout op zomerse dagen en avonden. Ligbedjes, picknicktafels, bankjes, hier is het heerlijk toeven wanneer je een plekje bemachtigd hebt. De home-made steenoven pizza’s en iced lemonade’s zijn een aanrader. ‘s Avonds is er een kampvuur en verlichten kleurige lampjes het gezellige stadsstrand.
Meer info over De Oerkap >


De Oerkap

Haarlem vanaf het water
Varen over de Haarlemse grachten maak je niet elke dag mee! Vaar gezellig mee met een rondvaartboot of huur zelf een bootje bij een bootverhuurorganisatie. De gezellige grachten, het Spaarne, de vele terrasjes langs het water en monumentale panden maken jullie met een middagje varen heel anders mee. Handig om te weten: voor de meeste bootjes heb je geen vaarbewijs nodig.

Eten op het strand
Om de hoek van Haarlem vind je natuurlijk de echte stranden. Zin in het ultieme zomergevoel? Dan zijn de strandpaviljoens van Zandvoort en Bloemendaal aan Zee een goed idee. Zand tussen de tenen, zout in de haren en het zonnetje stralend op jullie gezicht. Onze favorieten? Hippie Fish, Ubuntu, Rapa Nui en Ajuma.
Top 10 niet-te-missen strandpaviljoens >


Hippie Fish

Koffie op een verborgen terras
De zon schijnt, dat betekent tijd om het terras op te gaan! Haarlem zit vol met gezellige (verborgen) terrassen, waar jij en je vriendin al nippend aan een kop koffie de zonnestralen kunnen opvangen. De tuin van Vascobelo, Nurks in de hout en de tuin van Meneer Frans zijn perfecte plekken om neer te strijken. Lees hier onze volledige top 10 met favoriete terrassen in de stad.
9x verborgen terrassen >

Iets minder mooi weer? Dat zal de pret zeker in Haarlem niet drukken. Met de volgende opties zit je onder alle weersomstandigheden altijd goed.

Shoppen in de Gouden Straatjes
Het gezellige, kleine centrum barst van de schattige straatjes met leuke winkels. Naast de grote winkelketens in de Grote Houtstraat vind je in de Gouden Straatjes van Haarlem mooie conceptstores en kleinere winkels met leuke hebbedingetjes. Een paar van onze favoriete winkels in Haarlem zijn Waar, Sjakies, De wereld van Jansje en Drifter. Ontdek onze favoriete conceptstores hier en onze top 10 winkels hier. Ga je liever voor woonwinkels? Dit zijn onze favorieten.


Yaya conceptstore

Koffie en taart in de Vijfhoek
Native is een heerlijke koffie- en lunchspot met een echt huiskamergevoel. De perfecte plek voor koffie, taart of biologisch broodje met je vriendin! Je drinkt hier heerlijke koffie en kunt neerploffen op het kleine terras of één van de fijne zitplekken binnen. Een gezellige look & feel, en hoewel vaak helemaal vol hangt hier altijd een rustige sfeer.
Meer info over Native >


Native

Eten aan de Grote Markt
Bij Fortuyn eten jullie met uitzicht op de Grote Markt en de Bavo Kerk, mét zonnig terras tot laat op de dag. Hier kun je de hele dag terecht, maar wij tippen om hier samen te gaan borrelen of dineren. ’s Avonds geniet je hier namelijk van lekker eten uit de Josper grill oven, deze authentieke Spaanse oven vind je maar op een paar plekken in Nederland! Voor heerlijke gerechten met vlees, vis en groenten zit je hier dus helemaal goed.
Meer info over Fortuyn >


Fortuyn

Een filmpje pakken bij Filmschuur
Zin om na het eten een filmpje te pakken, maar dan net even anders dan anders? Dan is de Filmschuur een erg leuke plek. Hier draaien ze niet alleen grote Hollywood films, maar ook hele fijne art-house films. Ook gezellig om een drankje te doen na afloop met z’n twee!


Filmschuur

Cocktails drinken bij Wigbolt
De avond afsluiten doen jullie natuurlijk met een goede cocktail. Houden jullie van speciale cocktails, dan is bar Wigbolt in de Smedestraat een leuke plek. Strijk neer aan de bar en zie hoe de cocktails voor jullie neus gemaakt worden. Dit is op zichzelf al een feestje! Een perfecte afsluiter voor een vriendinnendag.
Meer info over Wigbolt >


Wigbolt

Nog meer leuks om te doen:
>> 10x De beste terrassen van Haarlem
>> 9x De lekkerste wijnbars in Haarlem
>> 10x Tweedehands shoppen in Haarlem
>> 10x Vegan eten in Haarlem
>> 7x Aziatische restaurants (en sushi!) in HaarlemHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké