Even waren we bang dat ze verdwenen waren, maar Five Brothers Fat is terug in Haarlem! Deze fantastische hotspot was altijd al een van onze favorieten en zal dat ook zeker blijven. De informele ‘tranquilo’ sfeer, het gezellige team, de kruidige tapasgerechten, sangria en cocktails … dit had net zo goed een lokale tent in een hip deel van Barcelona kunnen zijn. Of het nu is voor een borrel na het werk of een avond uitgebreid tafelen (met kans op escalatie), wij zijn van de partij!

Five Brothers Fat Haarlem tapas

 

Cava en tapas

Het populaire concept is ooit ontstaan toen vijf horeca “broeders” betoverd raakten door een cava bar in Barcelona. In één van de zijstraatjes van de wijk Barceloneta vlogen de flessen Cava Rosat hen namelijk om de oren, stond de Spaanse muziek op standje “ready to dance” en hing een heerlijke geur van knoflook en kruiden. Geen poespas, gewoon authentiek en goed. Precies dat is ook de basis van Five Brothers Fat, maar dan gewoon in ons eigen Haarlem.

 

Five Brothers Fat Haarlem

 

El menú

De keuken van de Brothers staat bekend om de spannende, regelmatig wisselende tussengerechten in Spaanse stijl. Perfect om de tafel mee te vullen en samen te delen. Klassiekers als pimientos de padron, Jamon Iberico en natuurlijk gamba’s mogen niet ontbreken, maar ook unieke gerechten met invloeden uit Azië, Zuiden Midden-Amerika. Zodra je het restaurant binnenstapt, loopt het water je al in de mond.

Met hun open keuken, de sfeervolle hoekjes, het eigenwijze van een Spaanse cava bar en het klassieke van Haarlem, blijkt Five Brothers Fat keer op keer hét antwoord op de vraag: waar zullen we vanavond eens naartoe?

 

 

Contact

Five Brothers Fat Haarlem
Kleine Houtstraat 40
2011 DN Haarlem
fivebrothersfat.nl/haarlem
instagram.com/fivebrothersfat_haarlem

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 17.00 – 01.00
Donderdag, 17.00 – 01.00
Vrijdag, 17.00 – 03.00
Zaterdag, 17.00 – 03.00
Zondag, 17.00 – 03.00

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Five Brothers Fat.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie